Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Friday, December 16, 2011

Proses Pemakanan


Masa siang hari boleh la nak makan banyak-banyak. Yang paling penting sekali adalah breakfast. Dikatakan bersarapanlah dipagi hari serupa seorang raja, makan tengahari seperti ahli eksekutif dan makan malam seperti seorang papa kedana. (Lecturer aku yang cakap nih) Walaupun sebenarnya aku memang sangat susah untuk mengambil breakfast tapi terpaksa jugak terima fakta ni.


Dalam tempoh 8 malam hingga 4 pagi adalah proses penyerapan. Jadi malam-malam buta jangan nak melencong ke restoran mamak Khalel mahupun Subaidah untuk pekena burger khalel, teh tarik gelas komtar mahupun roti canai ye. 


Yang ini mesti ramai yang bersetuju. Maka tidak hairanlah kalau pagi-pagi tandas serbaguna akan menjadi sesak lagi-lagi tandas asrama, kolej mahupun pejabat. Pandai-pandailah bangun awal untuk tempah tiket ye :D



Fleksibel sungguh aku ni, tiba-tiba jadi ahli nutrisi pulak HAHAHA XD


16 comments:

  1. makan la selagi bleh makan..haha..aku dah takleh diet sebab gestrik..waaa..

    ReplyDelete
  2. tak suruh kau diet pon wakaka., makan jelah kot

    ReplyDelete
  3. hohoho... makan adalah salah satu hobi aku...

    ReplyDelete
  4. tu tandanya sentiasa bahagia TK! XD

    ReplyDelete
  5. gua pun asyek makan je skrang... dh makin cute perot T_T

    ReplyDelete
  6. klu mcm ni..prut nesa x ikut jadual la @_@

    ReplyDelete
  7. bukan perot yg x ikut, nesa yg x kot jdual hehe

    ReplyDelete
  8. hakhak, kdg2 mlm2 tu yg sye mkn byk, hihi

    ReplyDelete
  9. miss Xyz: hihi same la., kdg2 sauk je banyak ke sikit

    @jaya jr: nutrisi la sgt

    ReplyDelete
  10. hahaha...dlu jge gk makan tp skang ni men bedal je.cmne la bdn tak naek.

    ps :membalas singgahan n follow u

    ReplyDelete
  11. aReLaN:makan kne jage2 jugak., x ley main bedal je :P

    ReplyDelete
  12. same la chuu.. hahah pagi memang masa utk penyingkiran toksid.. hahah

    ReplyDelete
  13. tak sama pula waktu biologi tu dgn saya. haha~

    ReplyDelete
  14. apa boleh buat time pkol 1 pagi kruk krukkkk bunyiknyer..bedal je arrrr.. :DD

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.