Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Sunday, December 18, 2011

Hiking

Petang semalam secara tak sengaja aku dah terjoin  member aku 
untuk hiking di Bukit Jambul, Penang. 
Last minute decision. Ini sangat serius. 
Orang cakap selalunya kalau last minute mesti jadi punye. Iye ke?

Memperkenalkan, Cik Tun dan Chuu 

Ena Chin, sangat sporting punya olang :D




Arrow pon boleh buat main. Kalau macam ni memang la boleh sesat, 
nak kena gali tanah untuk meneruskan perjalanan XD

Kesian kawan aku, kepenatan dah muka dia :P

Dah sampai kat puncak Bukit Jambul!
Heaven giler dah berjaya ^^~
Sekejap saja, 30 minit pendakian




Masa nak turun dari puncak, kami decide nak ikut jalan yang lain. (bukan jalan yang sama macam masa naik) Jalan tu tak ramai orang. Serius masa kami bertiga turun memang takde siapa-siapa. Jalan tu lebih curam dan mancabar. 

Kononnya nak turun cepat-cepat. Tapi hari makin gelap. Aku dah mula fikir macam-macam. At one point kami tersesat jalan. Then, try patah balik, daki semula and folow jalan lain lagi. Alhamdulillah sampai jugak ke bawah. Kalau tak, tak dapat la aku nak cerita pada anda-anda macam ni, ye dak?



Tu la, main lagi dalam hutan time maghrib -__-ll
p/s: klik imej untuk kualiti gambar yang lebih masyukk :D

17 comments:

  1. waaa.. kepenatan... tp best giler...

    ReplyDelete
  2. lau x,xde la chuu nk kumen n3 aku lg.. ye dak..? huhuhu.

    ReplyDelete
  3. lme tak gi hiking.cam best je.hiking kt malaysia lg syok kot.hiking gng fuji stakat ni plg seksa buat dri ini.ckuplah sekali.hahaha

    ReplyDelete
  4. cam best je chuu..lama aku tak hiking ni..lubang pipi tu mahal..hehe..

    p/s : shoutbox pelis..

    ReplyDelete
  5. pasnie nana pon nak berhiking la jugak..heheeheh

    ReplyDelete
  6. sepanjang perjalanan anda mendaki ke bukit tersebut, jambul jenis apakah yang anda temui?

    A) jambul encik Joe Jambul..
    B) jambul mamat2 jambu..
    C) jambul beberapa ekor kera comel..
    D) ketiga-tiga di atas..
    E) tiada dalam senarai..
    F) bukit ini tiada kaitan dengan mana2 jambul..

    hehe :P

    ReplyDelete
  7. ada jumpa joe jambul tak kat atas tu?

    ReplyDelete
  8. 1. Gambo2 cantik giler aku jeles
    2. Aku stuju gak kkdg lst min plan bjaya haha
    3. Gile best ko pat hiking & nsb baik jumpe jln kuar weh!!

    ReplyDelete
  9. aku selalu hiking kat bukim mertajam tu,pehhhh..letih siot...tapi sekarang aku duk hiking kat depan laptop je sekarang,haha....


    wei rindu ang! sorry dah lama tak ke sini .... :'(

    ReplyDelete
  10. bestnya jalan2, siar2..
    nasib baik jumpa jalan balik

    ReplyDelete
  11. org tua tahyul kata..

    nasib baik tak kena sorok dengan hantu buah...

    ReplyDelete
  12. hey.. anak dara xaik balek senja2... hehe.. cam best jerk aktiviti ko owg ni :)

    ReplyDelete
  13. bestnye, nnti ajak cek pi situ no :-)

    ReplyDelete
  14. suka hiking gak, tak sabar nak naik gunung kinabalu alek :D

    ReplyDelete
  15. sbb ko takde shoutbox terpaksa aku drop kat sini..

    singgah blogwalking..ekeke..

    ReplyDelete
  16. Aku paling tak suka hiking.kalau jaln turun wajib aku jatuh.seng cite aku tak suka aktiviti lasak.
    Korg ni sib baik selamat jumpe jalan balik.

    Aky last day kat penang pwata baru nak start. Frust menonggeng.hahaha

    ReplyDelete
  17. merokok mmg mencemarkan sistem pernafasan dan sistem sistem lain. hahha

    cuuu.muka ko macm yuna la.

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.