Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Thursday, July 5, 2012

Funfair Versus Sunway Lagoon


Untunglah, kecik-kecik tak dapat singgah Sunway Lagoon dah besor panjang berjimba bagai tiada lagi hari esok. Punyalah semangat join contest Nuffnang nak dapatkan tiket  London Summer Musical di Sunway Lagoon tapi gagal--takde rezeki agaknya. Tapi takpelah sebab hati yang lara dah terpujuk kiranya. 
Wink wink ;)

Bertuahnya badan, encik boipreng dah la romantik, baik hati pulak belanja masuk Sunway Lagoon plus jalan-jalan. Lain kali kalau datang Sunway sila datang awal-awal pagi ye kawan-kawan supaya boleh main lebih banyak permainan. Satu hari tak akan puas explore satu Sunway Lagoon tahu!


Sekali bayar untuk dewasa around RM60 with mykad. Kalau tak, dia jadi mahal sikit. Kalau nak diikutkan, even if main kat funfair malam minggu tu mungkin akan jadi sama je harga dia. Sebab tiap kali nak main satu game mesti kene bayar token jugak. Macam Tomahawk tu sekali main dah kena letak 4 token yang nilainya RM2 setiap satu. So bila total up lebih kurang je, lagi pun pilihan permainan yang ada pun lebih ohsem. Err, cakap pasal funfair, selama aku tiga tahun kat Penang, funfair dekat hadapan Queensbay tu bukak time bulan ramadhan je, belah malam. Macam tak bagi orang pegi tarawikh pulak :-?


Oh ya, bagi pencinta bungaan macam aku..boleh la berkunjung ke Floria Putrajaya. Event sampai 8 Julai kalau tak silap. Hari tu pergi time malam ditemani kilauan lampu lampu neon yang berwarna warni. Ada slr, aku tinggal-tinggalkan. Oh, menyesal. BTW, aku rasa kalau datang time siang mungkin lagi cantik tapi panas la sikit kan. Biasalah, sini  Malaysia, bukan Korea huehue~


26 comments:

  1. Replies
    1. tahniah H. aku pon x sempat nk 1st =))

      Delete
    2. wahhh..tahniah la ampa ada boipreng..kami ni xdak boipreng pun..:((

      Delete
    3. hahha laju sungguh la ko ni mr. H..hang duk melekat dgn laptop ka? haha

      Delete
    4. Tumpang 1st...Untunglah ada boipreng!

      Delete
    5. Ehem2..untunglah boleh tumpang!

      Delete
  2. kawe pun tak adok boifren gok... sedey... untung la mu...

    ReplyDelete
  3. waaa... Floria tu mesty best kan...

    ReplyDelete
  4. wahh...kenapa sume org jalan jalan tak ajak aku..fine...hahahaha...
    nak boipreng ko banje aku & jue gaks bole..hhaha

    kemain ko kan dr pagi sampai ke mlm bejimba kat lagoon tu.sunburn nnt.

    ReplyDelete
  5. macam map mimaland je aku tgk..hahahaa..

    untung la ade boipreng romantik bawak g sunway..
    berjimba-jimba betul ko kan..hehe..

    ReplyDelete
  6. semua kata untung.. aku pun bg comment untunglaaa.. hahahaha wei nak balik kampung dah esok.. sedih lak nak tinggalkan penang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la balik kampung..hahaha..

      Delete
    2. untunglaaaa tinggalkan penang..*tiba2*

      Delete
  7. wehhh, nak pergi la pesta bunga tu :)

    ReplyDelete
  8. bestnya chuu..aku belum pernah pergi sunway lagoon lagi.

    ReplyDelete
  9. bestnya... tak pernah lagi masuk tempat nih

    ReplyDelete
  10. aku pnah p sekali..dulu2..ade la lam 4-5 thn dulu hahaha
    bole je la permainan air dia hihihi

    ReplyDelete
  11. sorry out of topic, oke, baru tahu yang 8 july baru abes floria...yeayyy...sempat nak pegi..hehehe =D

    ReplyDelete
  12. aku sekali tu je p funfair,pehtu takmau dah aku p,troma nak mampus,haha

    ReplyDelete
  13. aku tak penah pegi funfair. sadis

    ReplyDelete
  14. sunway lagoon dkt je ngn umah akak tp penah pegi sekali je...tu pun dulu2...

    ReplyDelete
  15. Hamboi. Kemaen beronggeng tak igt dunia lepas grad! Sebut pasal fun fair, dah lama tak gi fun fair, Sunway, Genting dan yg sewaktu dengannya. Tp tgk fun fair skang pun dah tak benafsu aku rasa. Dulu kekecik je kemaen eksaited nak naek buai tinggi tuu. Hehe.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. klu nak masuk sunway lagoon ni..mmg kena datang pepagi.. huhuhu

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.