Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Saturday, November 6, 2010

mitos BCG; damn sengal


rasenye semua orang ade pengalaman nie., dan dengan yakin, bukan aku seorang je pernah kena., [tapi x tawu la pulak kalau ade jugak orang yang miss benda ni] ni storie time darjah 6. Salah satu perkara yang agak menyeramkan pada ketika itu. Benda ni famous dengan nama injection BCG [dah macam nama GCB; Grilled Chicken Burger kat McD la pulak >.<] padahal time dapat surat kebenaran injection yang menyuruh parents korang sign tuh tulis injection untuk batuk kering., konfius2~ so., dengan itu keluarlah beberape cerita yang mengerikan sampai aku sendiri pon percaya.

tahap pertama: "tengok kakak tuh., eeeii tahun depan kite pulak yang kene., ngeri woh.,"

tahap kedua: "kak., sakit x kena injek tuh?" [x lame lagi kau rase laa]

tahap ke tiga: "wei korang., aku dengar cerita time BCG tuh nanti nurse tuh korek-korek bahu kau sampai bernanah dah la jarum dia besar giler! mak aku cerita time zaman dulu-dulu misi (nurse) siap panaskan jarum tuh lagi.,sampai merah membara! "

tahap keempat: dari dalam kelas kelihatan van dari hospital datang " haishh., ape jadah la asyik datang sekolah aku je nieh.,"

tahap kelima: "murid-murid, sila serahkan borang ni kepada ibu bapa anda., isi dengan lengkap dan saya mahu borang ini diserahkan semula kepada saya pada hari jumaat ya.." [pandai pulak aku karang guna ayat skema., hahaha]

tahap keenam: " A. Polanah Binti Mat Polan.. erkk., nama kau kena panggil la., baik kau pegi cepat., nama aku lambat lagi" [dalam hati: cis, x guna nama aku nombor satu>.<]

tahap ketujuh: "..ohhh tidak., what the fishcake.! rase nak lari bhai tengok jarum injection tuh., oh tuhan., aku redha==!!

tahap kelapan: " fuhh., aku dah lepas., abes la korang lepas nie., bersiap sedia laa! [muka kejam]

tahap ke sembilan: empat hari berlalu., " ishk., bila kau nak sembuh nie., berdarah-darah baju aku., ni sume nurse tuh la punyer pasal., suke hati je tibai bahu aku" [mak aku cakap x lame lagi ok la tuh]

tahap ke sepuluh: sesudah sembuh "wei kau.,sini jap~ jage2.. tahun depan kau kena benda nih., saket giler weyh! nanti nurse tuh korek bahu kau sampai bernanah siap panaskan jarum tu dulu before injection., ngeri2~aku dah rase.."

bukan ke BCG tuh ekceli kena time kite baby==??


sticky note: BCG- pengalaman indah seyh~


10 comments:

  1. tahun ceym dajah 6 dah xkena...

    ReplyDelete
  2. x dapat la nak turunkan mitos ni., haha

    ReplyDelete
  3. Dulu saya tak kena pun... pelik tapi benar

    ReplyDelete
  4. dulu senior slalu cakap "alaa cam kene gigit semut je"

    ReplyDelete
  5. @ken; memang takut., rase cam nak lari jedari bencana tuh ;P

    ReplyDelete
  6. @Your Humble Servant;kalau x silap batch lepas saye diorang dah x kena bcg ni., knape ntah., haiss

    ReplyDelete
  7. @Nana Eddy; baiknye senior tuh., nasib baik chuu x jadi senior nana., hahaha XD

    ReplyDelete
  8. wahhhh rindu dgn enjection sehhh . dah lame ta kena :D wakakaka rindu time darjah 6. alaaa bukan sakit mane pun .mcm kena geget nun kerengga :)

    ReplyDelete
  9. mmg lor., haishh kuri nie., kate mitos.,
    geget kang ><

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.