Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Friday, June 1, 2012

Menatam Hijau Hijau


Siapa kat sini penggemar sayuran atau orang putih sangat tu cakap vegetarian sila angkat tangan tinggi-tinggi siket , aku nak tengok. Huh! aku dah agak sorang pon takde yang sudi nak angkat tangan tinggi tinggi depan pc sambil ngadap blog Chuu Muqhlis nih. Gile ke hape?

Kalau kawan-kawan rapat aku mungkin diorang tahu yang aku ni bukanlah spesis yang hadap sangat bila berdepan dengan sayuran ni. Mungkin sebab aku dah terbiasa dari kecil. Haipp!! jangan salahkan ibu mengandung. :D 

Mase aku kecik kecik dulu, entah agenda dari mana dah berjaya terserap meresap ke dalam kepala otak aku yang mengatakan sayur tu memang siket pon tiada istilah sedap yang boleh aku labelkan kepadanya. Pahit lagi hado! itu dulu. At least sekarang aku dah boleh telan menatam menatam yang kaler hijau nih.

As time goes by.. eceyh.. Aku rasa sayuran ni tak lah teruk mana kalau nak dibandingkan dengan mentalliti aku masa zaman aku melayan dragon ball dan sailormoon dulu. Entahlah. Mungkin sebab aku sendiri yang terlalu memilih plus cerewet.  :-&

P/s-- Lai lai usyar korean style kat sini, Rosales Couture 
special untuk adik maneess :D



23 comments:

  1. Kecik2 pun aku tak suka sayuran gak Chuu. Sama la ngan kau, as time goes by, lama2 dah pandai makan. Haha!

    Rasanya dah byk sel2 kulit aku rosak sbb kurang makan sayur. Bwahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. so kene recover balek ah sel2 yg da rosak tu ye., mkn sumbat byk2 hahaha

      Delete
  2. hehe . kecik dulu aku pon same aje. susah rase nye nak jumpe budak yg suka makan bende alah wane ijau nie .

    tapi skrg mmg aku suke bende ijau nie . entah le . pandai je mak aku rasuah kasi suka sama ini menatam ijau. haha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak kau rasuah ape ha payeh :-w

      Delete
    2. die bagi renungan maut tahap ultraman nexus je. haha. terus aku telan sayur tu. siap ngan akar-2 aku lahap =))

      Delete
    3. aik., masak x buang akar ke payeh?? nmpk beno nipunye =))

      Delete
  3. kalau nak awet muda cam aku kene la makan sayo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cett, aku ambil pengajaran dr kisah ko la ni pokcik kehkehkeh..

      Delete
    2. bundle bukan awet muda tapi pjk , haha . skrg nak taf pulak . kene makan sayur byk-2 yee. =))

      Delete
    3. harap2 misi jd taf tu bajaye la ye ,. kan payeh.. kehkeh..

      Delete
  4. aku sampai kecik hinggalah sekarang memang suka sayur, pantang nampak warna hijau..dengan ulat2 beluncas sayur sekali pun aku mampu telan..see? hebat tak?

    sebab tu kulit aku cantik,aku sihat..kuasa hijau katakan..ececehh..bhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi sadd., dgn ulat2 sekali ko telan ye.,teringan pulak aku nengok ko telan beluncas segala tu bwakhakha!

      Delete
  5. feveret kita menatam hijau tu lah.Sangat suka dari kecik. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la bobot makan sayo dr kecik., sehat dan kuat! XD

      Delete
  6. deno makan sayur tapi doktor suh makan sayur yang kaler putih dan yg kaler hijau kena kurangkan.. sayur putih better doc cakap sbb sayur kaler ijau byk klorofil... so, deno just makan sayur2 yg kaler putuh.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi nape salu org suruh mkn sayur ijo banyak2 huh :P

      Delete
  7. Ceh..tak sangka aku boleh pulak angkat tangan kanan tinggi2 masa tengah baca blog ni!! o/

    Dulu aku pun tak makan sayur..sanggup asingkan sayur2 yang ada sebelum makan..masa tu aku eksen, ada sayur2 tertentu jer yang aku makan..kangkung top list la..pastu kalau oder nasi ayam, salad tu aku makan..tapi bayam sawi kobis sume aku x makan..

    Last few years baru la aku berjinak22 untuk makan sayur..ya, sebenarnya aku ni spesis yang jinak..kahkahkah..so kesimpulannya, sekarang ni aku berani katakan yang aku dah makan sayur..kesannya, aku dah makin gemuk..maksud aku, makin comel..

    sekian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa nak bagitau..kawan aku yang dah umo 35 tahun masih keberatan nak makan sayur..untung la aku kalau pi makan nasi ayam dengan beliau, semua sayur yang ada kat pinggan beliau (tomato terutamanya) akan jadi hak milik aku..kahkahkah

      Delete
    2. um tetibe aku rase setuju pulak dengan word yg ko letak tu encik h. berjinak. aku pon sdg berjinak dgn sayur agknye., peh dah macam menatam nak jinak2 pulak kan..kahkahkah.,tapi kalau nk ikot ape yang ko tulis ni, sayur mcm membawa kegemukan je., hahaha.

      **eh, entah kenape aku pon tulis pnjang2 -__-'

      Delete
    3. sebenarnya bukan sayur yang membawa kegemukan, tapi maggi..maksud aku kalau maggi tu dimasak dengan sedap la...

      Delete
  8. dulu aku pun tak sukakan sayur. tp sekrg aku dah terjatuh cinta sampai mcm nak makan sayur je setiap masa. normal???

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.