Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Sunday, June 24, 2012

Fobia

Iklan: Rosales Couture.

****

Bersebelahan bilik aku ada halaman kecil cantik je diselimuti dengan rumput kaler hijau yang ala-ala tak berapa nak karpet..dan, katil aku pulak terletak besebelahan dengan tingkap yang menghadap halaman berumput hijau tak berapa nak karpet tadi. Dapat bayangkan?

Ok, jump into the story, time tu aku tengah tidur, tidur yang tak terlalu lena dan tak juga terlalu tidur-tidur ayam, entah lah..kiranya aku tidur dalam keadaan gud2 je. Tingkap kat sebelah ni terbuka. Dalam aku tengah tidur secara gud2 tadi, tiba-tiba dalam separa sedar aku rasa kaki aku macam sejuk-sejuk je. Aku fikir mak aku datang pegang kaki aku sebab nak tolong kejut. Yelah, tidur waktu siang. *err..sempat lagi fikir walaupun tengah tidur =))

Bila aku bukak mata, lain yang aku fikir, lain pulak rupanya yang pegang aku. Terkejut gila ada seekor ular kaler hitam. Aku tengok ular tu, ular tu pon tengok aku! dua-dua terkejut. Benda tu berlaku laju sangat. Sekelip mata je ular tadi melompat turun terus ke lantai. 


Sila jangan tanya aku macam mana ular tu melompat. Aku fobia [-(
Korang ada fobia?


78 comments:

  1. Replies
    1. mana boleh kau jadi 1st...x aci ahhh....grrrrrr

      Delete
    2. yang pasti aku fobia dengan dawah..pening tgk dawah kalau banyak2..sikit takpa..hehehe...

      Delete
    3. ko sesuai la kawan dgn sida., main dawah lelame biase la tu kahkahkah.,

      Delete
    4. ce tnye bundle., beliau sgt arif kahkahkah

      Delete
    5. dakwah..kahkahkah :|

      darah la yuyu..

      Delete
    6. terharunye..yuyu amik tau kepobiaan aku..muahh sikit yuyu :-* :"> =))..kekhkehkeh..

      Delete
    7. Chuu...pehal plak sesuai dengan aku? Grr...Aku tak takut dawah cm bendulu ni haa.. Jenis jiwa wanita..Kehkehkeh...

      Delete
  2. chuu...takut oi!! kat kaki pulak tu. kalau aku pun pasti fobia ni chuu. ulau melingkau tu.


    #dulu ular tedung selar bawah sofa rumah. (kisah benar)

    ReplyDelete
  3. nseb baek ulau tu x melingkau naik bdn aku kehkehkeh.,
    #kasi jolok itu ulau kluo :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau melingkau naik badan parah tu chuu..silap2 terbang nyawa. selalunya ular kaler hitam ni spesis tedung jugak chuu.

      #err..aku panggil abang2 hensem JPAM tolong jolokkan.hehe

      Delete
    2. errk aku x sure pulak ulau tu name ape., tp dy x beso sgt, panjang je X__X

      #lenkali klu ade ape pgil abam JPAM gak lah XD

      Delete
    3. ulau daun la tu kalau kecik..sebab tu kaler kuning..hahaha..

      Delete
    4. dy mmg kaler itam ler., cume aku je lukis kaler kunin.,degil betul bundle ni =))

      Delete
    5. kau buta warna ea chu? =))

      Delete
  4. 1.999th! ular aper? ak fobia tmpat tinggi n klaustrofobic err.. mcm tu kot eja die..haha

    http://encikcopypaste.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jugak tu 1.99 hahaha. err..xleh le dok apartment tinggi2 klu gitu ye, aku tingin nak buat free fall. jom la join hahaha

      Delete
    2. ular ape aku pun x pasti hahaha.

      Delete
  5. tu je? then kau biar ular tu lepak dalam bilik kau? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah., ular tu smpai ajal dlm rumah aku, ingt aku buat pet ke hahaha -___-ll

      Delete
  6. ko cakap itam..tapi aku tgk ulau ko kaler kuning..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu lukis kaler itam x nampok..tu sume permainan warne :-w =))

      Delete
    2. kahkah sam, tu pon nk berkira ...haha

      Delete
    3. sam kan detail orgnye hahaha

      Delete
    4. kau kata tido waktu siang, halaman warna hijau..tapi kenapa warna biru tua? :-w

      Delete
    5. kau pon serupe je cm bundle :-w

      Delete
    6. eh, penting tu kopi..aku syak chuu rabun kaler la..kehkehkeh...

      Delete
  7. pehhh. ular kat kaki. asal korang due terkejut? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku agk je sebab aku tgk ular tu cm terkejut ke., laju2 dy terjun XD

      Delete
  8. Replies
    1. da jauh mcm ni pun 2nd ye h :-?

      Delete
    2. mesti la..sebab xde org taip 2nd..kahkahkah

      Delete
    3. sini x femes, xde org berebut2 nk 1st kahkahkah

      Delete
    4. dah tu knpa kau pegi taip 1st? takut org rebut ke? hahahaha

      Delete
    5. lol..gaduh plak...kahkahkah..aku selalu la 1st kat sini h :-w..

      Delete
  9. ha tu la letak katil tepi tingkap lagi... hehehe... ko dah kena zoophobia @ dikenali sbg animal phobia.. hehehe

    ReplyDelete
  10. takutnya kalau jadi camtu. mau menjerit. mesti lah fobia. sedangkan I accident dulu pun still fobia lagi sampai sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha lepas nmpk ular tu tros melalak mintak tlg XD

      err drive leklok ye Rara :D

      Delete
  11. kalau aku lompat hape la jadinya,kehkehkeh...geli kot ular tu -..-"

    ReplyDelete
  12. dik ko bia betol? mimpi kee betol? klo mimpi maknanya ada org nk dtg minang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. err.. betul la., klu mmpi idok la phobia tu kehkeh..

      Delete
  13. Kahkahkah...Ular tu terkejut tgk muka kau baru bangun tidur tu...Ekekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. agknye la sida..muke bgn tidur ni lain mcm sikit comel dy :">

      kahkahkah

      Delete
    2. Sudah la kau..Tak baik tipu diri sendiri..Kahkahkah..

      Delete
  14. huu. nsib ular tu nak ngap... alahai... takutnye

    ReplyDelete
  15. fobia jugak la... menatam geli2 tu.. hehew.. penah ulau masuk umah aku dulu.. 1 ari aku xnak blik umah.. wakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku bole ketegorikan tu sbg fobia gak tu., fobia utk sehari hahaha.

      Delete
  16. Chuu, aku paling takut Cik T. Menatang yang paling aku takut dan fobia. Sehinggakan menyebut namanya pun aku takut. Serius! Grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2 takot ye liyaa., smpai nk sebut pon fobia hahaha., lawak la kau nih XD

      Delete
  17. ko tidur ayam ayam tu yang ular tu datang dekat kau tu... dia nak tangkap ayam tu la... lapar kot...

    ReplyDelete
  18. hohoiiiii
    kalau chemay tu memang menjerit kau2 punyaaaa.
    dah la memang takot ulaqqqq
    T_____T

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanges teros chemey Y__Y
      syukur x ape2.. :D

      Delete
  19. kenapa komen aku tak keluar lak ni...

    chu... yang hang pi tidur2 ayam tu apahal... kan ular tu datang dah nak tangkap ayam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha sori tk, td komen kau dok dlm spam :P
      tk mmg tukang karut betul, mne ade ular mkn tidup ayam, da tu nk tidur ape? tidur ular? hahaha

      Delete
    2. yang ditangkapnya ayam... bukan tidur la... tu tanda orang nak masuk meminang kot... walaupun itu bukan mimpi ular...

      Delete
    3. err memang la ayam, tp aku tidur je., ayamnye takde pon Y___Y

      #siape la nk meminang aku tu hahaha

      Delete
  20. betul ke? dasat nya.. mcmne lah agaknya rupa chuu dan ular tu masa bertentang mata eh.. hahaha.. btw, pas ni kena berjaga2 sikit ye.. tp xpelah chu.. dah nak abeh dah pun. pasni x jumpa dah ular tu.. rindu pulak.. haha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nk habis? ulor ni jmpe kat rumah, suhal. mukan kt ostel hehehe. takpelah, x jmpe lagi pon x pe., kite x rndu ular tu :P

      Delete
  21. ular masuk ikot tgkap??? bilik tu level bawah ea?? eeee gelinye ular! sipbek la die tak patok ke ape ke..




    Luv,
    cik ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa., lvl bwh, dy msok kot tingkap.. >.<

      Delete
    2. Ular chuu? Mmg ptt fobia.klo yuyu fobia nmpak ckgu2.takot kne buli.kahkah

      Delete
    3. erkk? cikgu kne buli ngn cikgu senior ke, kne buli ngn murid2 ke lol

      Delete
    4. ngaaaaaaaaa. cikgu2 veteran la. lg2 laki. kuang asam btl. ank murid mcm geng da. siap main sep2. ngeheh!

      Delete
    5. ngeee cik yuyu >_<
      btuah la dpt murid yg satu kepala siap main sep2 bagai kan. cikgu vateren saje nk menyakat lettuw..

      Delete
    6. ni cikgu bundle mai ni..dngn anak murid leh isap rokok sama-sama..rilek je..hahaha...

      Delete
  22. biar betul..bahay tu..letak la belerang kat tingkap

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. kenape tlupe!..dulu2 penah pki belerang masa cmping nk elak haiwan bhaya mcm ular.,

      Delete
  23. errr...nice utk pemandangan kalau bilik dekat halaman diselaputi rumpt tak berapa karpet.tp bahaya. mcm ni la salah satu nya.tu baru salah satu.kalau salah dua, tiga..

    aku tau ular tu melompat sebab tindakan rifleks ko tendang kan.kan.kan.

    ReplyDelete
  24. waa... kira awk dalam kategori berani r x jerit2 sampai pengsan. aha. ular apa tu? dapat kenalpasti x?

    ReplyDelete
  25. mesti ular etam kecik belang kuning tu..aku seyes takut weh..nsb ular tu x kena hempap ngan ko hihi

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.