Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Sunday, August 7, 2011

Rezeki Masing-Masing Bang..



Jam menunjukkan pukul 6 petang. Memang cun-cun je lah aku sampai kat bazar ramadan nih. Setengah jam pusing cukup. Abang aku parking betul-betul sebelah perhentian bas. Agak-agak kena saman tak. Ahh, lantak lah. Sekejap je.


Jalan dua tiga tapak aku jumpa gerai murtabak. Aku agak pelik sebab kosong je, takde pelanggan. Sebab setahu aku murtabak antara feveret menu bulan2 puasa nih. Dua tiga kali round bazar tu aku dapati ada lebih kurang lima gerai yang setup murtabak :D




Nampak betul perbezaan antara semuanya. Kalau yang ramai pelanggan tu, memang tak menang tangan, yang agak takde pelanggan tu, sedih je aku tengok. Nak pulak gerai sebelah2. Mau tak tension?


Rezeki masing-masing bang...
Tak gitu?



Stickynote: Memotong di jalan raya itu memang dayus! GRR


16 comments:

  1. kesian kan klo xde ramai pelanggan..

    xpe bang, banyakkan doa (sambungan) haha

    ReplyDelete
  2. orang sebelah kena redha je la... kena ada strategi gak..

    ReplyDelete
  3. Berniaga tak semestinya UNTUNG..
    PENGALAMAN tu yang PENTING..

    Musicbrilliant.com

    ReplyDelete
  4. xpela. mungkin arini bukan rezeki abg murtabak yg sebelah tu..besok mana tau?heee :)

    ReplyDelete
  5. huhu kite mmg tak smpi hati kalau gi bazar,tgk gerai tu takde sapa sggh beli.nak2 lagi kalau makcik/pakcik yg jual.sedap ke tak masa tu belakang kira,yg penting niat nk beli walaupun sikit.tu sbb hubby tak suka kite gi bazar.kdg2 dia perli "knpa tak angkut seluruh gerai bazar tu pacak depan rumah"

    ReplyDelete
  6. humm.. blm ade rezeki kot... huhuhu

    ReplyDelete
  7. pelanggan leh kenal murtabak yg sedap.. :)

    ReplyDelete
  8. pegi laa tlg yg xde pelanggan tu. kot2 dpt murtabak free... :)

    ReplyDelete
  9. bazaar kat putrajaya lagi gila., tak taw nak beli apa., hahaha..

    ReplyDelete
  10. nak de ramai pelanggan,,buat murtabak beso2,byk daging dari tepung,,hakahakahakhakakah

    ReplyDelete
  11. kesian mmg kesian...tp nak yg sedap..

    ReplyDelete
  12. ko nak try murtabak buatan aku? HAHA :DDD

    ReplyDelete
  13. tak ramai pelanggan yer. pikir -ve je. msti yg gerai satu lagi ade gune2 supaye org tak nampak gerai dye.

    ReplyDelete
  14. huhu..kene pk tu kenapa..kot2 sebelah pnye mmg sdp sgt kot

    ReplyDelete
  15. betul2..rezeki msg2
    selalunya wa tgk yg mn byk org tu means sedap =P
    tp kalau cr penyediaan mcm kotor, trus cabut p tmpt lain hihi

    psst: dah wat lom prepation utk shoot pixas jan thn dpn ni dear?

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.