Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Monday, August 15, 2011

Rasa Ngilu

Cikgu sekolah check kuku setiap minggu. Memang tak pernah miss. Ada seorang member aku nih, lelaki berbangsa India. Sunther nama dia kalau tak silap aku. Every week mesti kena denda sebab tak potong kuku. 


Sampai satu tahap cikgu aku dah tak dapat bertahan dengan kedegilan Sunther yang tak nak potong kuku tu. Kalau nak diikutkan boleh dikatakan tiap minggu jari dia kena ketuk. At last cikgu tu jatuhkan hukuman yang aku sendiri tak jangka. Bersila depan kelas, asah kuku kau kat lantai sampai kuku yang panjang tu jadi pendek. Dapat bayang tak, macam cakar-cakar kuku kat lantai? 



Aku kalau bab kuku nih sometimes ngilu. Jangan tak tahu  pulak ngilu tu apa. Perasaan yang tak tahan sangat kegelian apabila mendengar melakukan, atau melihat sesuatu. (Definisi cam haram -__-||) 


Aku memang tak boleh blah kalau orang gores-gores kuku kat papan hijau. Sekarang kat sekolah-sekolah dah pakai white board dan marker, untung lah. Zaman aku sekolah rendah masih papan hijau dan kapur. Kalau stok budak yang nakal-nakal tu suka lah nak kenakan orang. Memang mintak pangg la jawabnya XD





Stickynote: Salam 15 Ramadan :)

15 comments:

  1. seb baik aku x ngilu.. haha..dapatlah kacau kau ;p

    ReplyDelete
  2. mak aii..memang ngilu abeh la..

    ReplyDelete
  3. @umie: ahaha., jgn harap laa.. aku kerat jari kau kang HAHA

    ReplyDelete
  4. @cik bell: tahu tak pe., agak kejam di situ -_-

    ReplyDelete
  5. pehhhh x le tahan..ngilu gileee >_<

    ReplyDelete
  6. aargghh...ngilu!!baca nie pun xthn dh..adeh..

    ReplyDelete
  7. kalo dgr ngilu.

    kalo tgk tutup telinga tak ngilu.haha

    ReplyDelete
  8. auu..ngiluuu..meremang bulu hidung mendengarnyewww :P

    ReplyDelete
  9. 2 kuku yang panjang, iaitu dua ibu jari. sebab senang nak taip msg, sbb aku gne touchscreen. haha. yg len memang pendek sbb nk main gitar :D

    ReplyDelete
  10. ok dah sudah ngiu sangat ni hehehe

    ReplyDelete
  11. weh zaaid. teringin gak nk dgr kau main gitar :D

    ReplyDelete
  12. haha. x malunya member kelas ko tu

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.