Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Wednesday, July 27, 2011

Kulat memang unik. Antara tumbuhan dan haiwan kulat dikelaskan sebagai

Wah, bukan main panjang lagi tajuk entry kau ye. Kalau bab kulat-kulat nih, mula la teringat masa sekolah rendah dulu-dulu. Belajar sains main dengan kulat atas roti yang lembab dan dah tengik haihh! 

Dua bulan yang lepas, time baru start praktikal aku ada buat shooting untuk produk muffin. Tapi disebabkan berjam-jam aku menghadap muffin tersebut hilang terus selera nak makan. At last tersadai je kat studio. *Agak tak senonoh disitu -__-' .  Agak pelik sebab muffin tu tak rosak pun. WOW!


Ni muffin masa shooting dulu

After dua bulan lebih- memang la x rosak tapi dah kering kontang LOL!

Tahu tak, ekceli kulat asalnya diketegorikan sebagai tumbuhan. Tapi disebabkan kulat tidak mempunyai klorofil dan tidak menghasilkan makanan sendiri so cancel lah masuk grup tumbuhan. Pada masa yang sama, kulat tak bole masuk group haiwan sebab takdeciri-ciri haiwan. Akhirnya, kulat dimasukkan dalam Group Protista bersama-sama alga yang turut memilki ciri-ciri perantaraan haiwan dan tumbuhan. 

Menarik kan? :D


Stickynote: Memang sampai ke akhirnya tak akan makan :{



20 comments:

  1. sangat menarik cerita tentang kulat nih, tapi gambar muffin yg first tu lagi menarik!!! terliur sudah! :P

    ReplyDelete
  2. @Enna: muffin yg 1st tu dah xde, da transfom jd muffin kering kontang. ade lg. nak bole sy bagi hii:P

    ReplyDelete
  3. muffin nampak mcm best ja kan...tapiiii....tut...

    ReplyDelete
  4. chuu smart la kamu punye tagline "chuu"...komen yg larik tajuk ~_~"

    ReplyDelete
  5. kucing lagi comel dari kulat. tahukah anda? haha

    ReplyDelete
  6. wah..nampak sedap je muffin neh

    ReplyDelete
  7. terliur plak dah tgk muffin pertama tuuu haaa

    ReplyDelete
  8. @nesa wazir: iye ^^~ org pong bru tahu :P

    ReplyDelete
  9. @nano: tagline mane laks nano -_-"

    ReplyDelete
  10. @saiazuan: tgk flavour jugak lah.klu yg best tu mmg sedap ^^~

    ReplyDelete
  11. @ Pyka Rahmat: sy x gemar kucing. tahukah anda haha~

    ReplyDelete
  12. @Lea IsNaw: mmg ler nmpk sodap. tu 2 bulan lepas punyee haha

    ReplyDelete
  13. @ laskar pelangi: cover2 ayaq liuq tuh ekeke :P

    ReplyDelete
  14. awatnye xmakan chuu?? pembaziran~~ ke xsedap nih? sampai kulat pon tamoo makan.. hakhakhak~ :p

    ReplyDelete
  15. @abbey!~: iye, pembaziran yg tak dpt dinafikan -___-"

    ReplyDelete
  16. isk..kenapa xmkn tue?syg je tau..blh2 dua bulan biar?eksperimen ke?

    ReplyDelete
  17. @ tiefazatie: nak buek gano., dah jd experimen pong haha

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.