Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Sunday, August 26, 2012

Bias Singgahsana Rasa


Dalam diam aku sendiri-- Rindu yang menjadi sandaran pada hati terus dibiarkan pergi-hanyut dalam singgahsana rasa yang terus membungkam. Benarkah atau  aku terpaksa membenarkan bahawa suatu hari nanti Adam akan datang mencari Hawa? maka Hawa hanya perlu menanti. Menanti dalam ruang kasih yang telah tercipta buatnya sekian lama. Semoga Dia merahmati pertemuan itu nanti.

Assalamualaikum Adam.. :D


>

36 comments:

  1. Replies
    1. adam mencari hawa?? skrg nie ni xkekok pon si hawa yang mencari si adam yg berwajah berharta...hang duk mnunggu, hang rugi. so bertindak jika nampak sasaran :P

      Delete
    2. laju kau kopi! aku setuju. sbb aku tbaca satu statement yg one day pemilik tulang rusuk (adam) tu sendiri akn dtg cari (mean cari hawa la kan). lebih kurang mcm tu la ayat tu.,dr situ dtg entry ni..kehkeh

      Delete
  2. semoga ketemu sang adam itu.. hehehe

    ReplyDelete
  3. itu adalah fitrah alam yang ditetapkan.. adam mencari hawa.. dan itu lebih manis sebenarnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy rasa mana2 pun x kesah sebenarnya :P

      Delete
  4. jodoh tak disangka-sangka..boleh datang dalam apa-apa keadaan pon..adam cari hawa atau sebaliknya..semua dah ditetapkan untuk setiap orang..

    ReplyDelete
  5. berjiwang penuh puitis, memang kena bace satu satu untuk memahaminye, hohoho.

    ReplyDelete
  6. chu... hang cari adam ka? ada sebelah aku ni ha... nak ka?

    ReplyDelete
  7. chuu...akak ada adam....nak jumpa ke?? heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak aanie...tlg bambam pipi adam yg comel tu hehe

      Delete
  8. ketemu bersama, dimana pada pertemuan yang direstui. amin

    ReplyDelete
  9. Errr, ko ni byk sgt kawan dgn H, ayat pun dah macam H. Berbunga2 nok..Hahahaha

    ReplyDelete
  10. jodoh itu rahsia ALLAH...
    kalu xdapat adam.. husin.. hasan.. ali pun ada.. :D

    ReplyDelete
  11. Mana2 satu pun yang mencari atau menanti, jika pertemuan itu adalah sebuah jodoh, tetap ia akan menjadi dan berkekalan hingga ke hujungnya.

    Dan mana2 satu pun yang mencari atau menanti, tetap perlu bersedia untuk terluka seandainya nanti ia akan melukakan.

    Hai Chuukk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh begitu mndalam ungkapan yg kau ungkapkan liyaa., kata2 dari kakak yg berpengalaman, n yes bila dah berdua kene bersedia utk beri komitmen pada pasangan cewahh XD

      Delete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.