Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Thursday, December 30, 2010

khairul fahmi che mat: trafik blog girlfriend khairul fahmi naik mendadak

gara-gara kemenangan pasukan bola sepak malaysia semalam ramai wanita mula memuja penjaga gol malaysia, khairul fahmi che mat dan secara x langsung girlfriend beliau pon terseret ikot femes skali. semalam try usya blog awek si fahmi ni, dalam mase beberapa minit saje follower beliau dah bertambah dalam lingkungan 100++.
bertuah si elia ni haha



walau ape pon, tahniah kepada skuad bola sepak malaysia yang amat membanggakan
^________^


cube la korang tengok ni--> 

hahaha, pakcik google yg hensem pon tawu :P



sticky note: cuti sempena kejayaan pasukan bola sepak., yeyy!!! :)

Tuesday, December 28, 2010

episod budak perempuan lesung pipit berdating dengan kakak comeyl (ini bukan skandle grr..)



ingat x cerita budak perempuan lesung pipit dan kakak comeyl semalam. ngeheee., suke suke suke., petang tadi budak perempuan lesung pipit pegi kelas macam biasa. dengan kuasa tuhan budak perempuan lesung pipit tu ditakdirkan bertemu dengan kakak comeyl semula setelah sekian lame terasa macam ade yang x kena. sebenarnye semuanya bermula dari sini., dah lama..

tapi tapi tapi bila melihat keadaan kakak comeyl., budak perempuan lesung pipit rase bersalah., sebab kakak comeyl tidak lagi seperti sebelum ini, rase macam dah kembali macam sebelum ni. betullah ape yang cek tqaAwesome cakap semalam, kadang2 ape yang berlaku hanya mainan perasaan sedangkan kita x sedar yang semua perkara yang kita runsingkan berjalan dengan lancar tanpa sebarang cela. petang tu juga dengan fikiran yang masih songsang budak perempuan lesung pipit ajak kakak comeyl makan bersama; niat dalam hati nak betulkan keadaan-kembali macam dulu! 

klik untuk tumbesaran imej yang lebih hensem :P


time makan tu budak perempuan lesung pipit senyum je, seronok dengar cerita dari kakak comeyl. dan sampai la suatu ketika.,

"ermm., ade benda org nak bagitawu ni.."

ada kalanya berterus-terang adalah lebih baik untuk kita buang jauh-jauh semua perasaan x senang yang kita rase. mencari menyelesaian dan jawapan plus mensucikan hati hikhik. padahal tanpa disedari sebenarnya kite sendiri yang create perasaan x senang tu., terima kasih kakak comeyl :)


sticky note: aku perasan lately aku suke buat tajuk entry panjang2; kejadah!


budak perempuan lesung pipit dengan kakak comeyl

ade seorang kanak-kanak sedang melawat blog ni tapi bila nampak tulisan banyak-banyak teros je blah sebab x larat nak baca., sila baca sampai abis sbb ni 1st time tulis panjang-panjang. grr., cikgu cakap esok kite ade ujian karangan. x suke!

......


pade suatu hari yang cerah seorang budak perempuan lesung pipit telah ditakdirkan bertemu dengan seorang kakak comeyl. "nanti kalau dapat lepas interview ni, contact2 ye" dari situ lah budak perempuan lesung pipit mula berkawan dengan kakak comeyl. dengan kuasa tuhan yang maha besar, budak perempuan lesung pipit dan kakak comeyl tu same2 dapat melanjutkan pelajaran mereka di universiti yang same. maka berkawan lah budak perempuan lesung pipit itu dengan kakak comeyl tersebut.

hari-hari yang dilalui terasa seronok dengan kehadiran kakak comeyl sebagai kawan baru tambahan pula di tempat yang baru. budak perempuan lesung pipit senang dengan kakak comeyl. buat huru-hara dengan kakak comeyl memang rock. pada suatu ketika, budak perempuan lesung pipit terase yang kakak comeyl ni mula rapat dengan seorang kakak yang lagi satu ni. pada mulanya budak perempuan lesung pipit biarkan sahaja. lama-kelamaan budak perempuan lesung pipit sedar yang kakak comeyl semakin jauh dari hidupnya dan mula rapat dengan kakak yang lagi satu ni. tapi budak perempuan lesung pipit senyum saje :)

pade suatu petang yang hening. kakak comeyl mengadu pada budak perempuan lesung pipit..kakak comeyl ade masalah dengan kakak yang lagi satu ni., budak perempuan lesung pipit cakap kakak comeyl ade ramai kawan.. jangan risau ok :) budak perempuan lesung pipit nampak kakak comeyl kembali hepi, budak perempuan lesung pipit tumpang hepi same., tapi., tapi., tapi., budak perempuan lesung pipit rase macam kakak comeyl tetap jauh., dah lame x gelak-gelak dengan kakak comeyl macam dulu. borak-borak time makan same2, share angan-angan same-same, merayap tengah town same, budak perempuan lesung pipit tanye dalam hati., kenape dengan kakak comeyl ye?





sticky note: budak perempuan lesung pipit suke kawan dgn kakak comeyl :`)

Monday, December 27, 2010

friendly blog award

assalamualaikum. (1st time bagi salam dalam blog ni; jujur). chuu dapat ni--> friendly blog award dari aina tan., tengs aina., hari tu dah berkenalan dgn cek aina ., suke2 ^^ sebenarnye aina dah bagi semalam tapi hari ni baru berkesempatan nak post entry :P




pendapat tentang blog aina tan (tuan yg bagi award ni)
chuu tengok blog cek aina ni sempoi, truely aina., hehe. chuu datang sekali je dah boleh ingat muke aina sebab ade banyak gambar aina posing2 dalam tu. :P

tempat paling ingin dilawati
ahakz., jarang jawab soalan macam ni. cek chuu nak pegy paris  nak honeymoon kat sane bhahaha 
(jangan gelak grr..)

3 perkara tentang diri saye..
1- time kecik2, kalau time hujan chuu ingat kat atas awan tu ade banyak org kerdil tuang air pakai baldi.
2- pernah kena heret dengan mak, soh klua dari rumah sebab kacau abang nak blaja mengaji
3- x berani nak drive kereta walaupon dah dekat 3 tahun memiliki lesn memandu =,="

passing dis to:

sekian, terima kasih


sticky note: saye budak baik.

Sunday, December 26, 2010

pulau mutiara ; kembali



rase macam baru semalam je start cuti
dan sekarang dah pon kembali semula ke penang
pulau mutiara (haram x nah jumpe mutiara kat sini =,=")

awal-awal pagi lagi dah keluar 
dengan keadaan yang sangat berkabus
ad0ii, ngantok bhaii
ni dalam bas memang bantai tido je ah; peace ^^v
...
naik turun bas+feri+angkut beg mcm gajah
sumpah penat tahap dewa!




sticky note: yeyy! m'sia menang dgn i'sia 3-0^^ tido lena, gudnite :)


Friday, December 24, 2010

adobe flash; gigihnyeee sayeee (kononnye)

huahua., ini cerite budak gigih
niat dalam aty nak pasang flash header
sebab header kat atas ni da pakai agak lame
tapi
tapi 
tapi
dah lame x maen dgn software flash ni
so tangan kaku + otak berkarat

hasilnye jadi cmni:

grr., x suke..!!
byk kali belek flash still x jadi mcm yg dikehendaki
surrender; so saye kekalkan header yg lame^^

still cerite budak gigih
bel0m habis
niat no. 2 nak ade banner sendrik
(baget budak ni =,=!!)

yeayy!!
berjaya akhirnye,
anda suke atau x; yg penting
saye suke muwahaha^^









ok, amek banner ni lekat kat belog, 
gam sponsor sendiri ye :P




tahniah budak gigih, yosh!


sticky note: looking forward next sem; 3D graphic comp. yeah^0^


priiiiitttttttttttttt.. itu bunyi wisel penamat okei

selamat hari jumaat^^ yeah~ hakikatnye cuti sem dah nk sampai garis penamat, tinggal nak tunggu tiupan wisel terakhir ..(kejadah ade org nak tiup wisel =,=!!) dan lepas ni akan bermulalah musim durian yang agak-agak busy la jugak., plus sem akan datang ni pendek je.,

20hb lepas ekceli dah boleh nak daftar subjek tapi aku ni kan 'bijak' x mao buat awal2 dan sekarang padan muke hang! (uiks, dah terkeluar loghat utagha >,<) dari petang semalam try ekses untuk pendaftaran subjek tapi x berjaya, so sekarang ni kalau x boleh jugak terpaksa tunggu next week; PKDT ciss..

gambar x de kaitan LOL



sticky note: arini result kua; gambatte!!

Thursday, December 23, 2010

Jom Berkenalan

Chuu telah di`tag oleh aina tan., wee :) yg chuu tawu cek aina ni mix cina. tu je twu. tetibe bila aina tag chuu dalam segmen JOM BERKENALAN ni baru la twu lebih siket pasal beliau :P


SYARAT-SYARATNYA ADALAH :


  • haruslah meletak entri JOM BERKENALAN
  • haruslah letak banner JOM BERKENALAN
  • haruslah menjawab soalan yg ditag oleh empunya JOM BERKENALAN



1) APAKAH STATUS ANDA
Jap ye, kanape soalan ni mesti nombor satu? nampak macam penting betol lah hahaha., status eh? kalau tengok kat facebook tu 'in relationship with ..'  wink2^^ im not single sebab saye ade encik rumput dalam aty saye ^^~


2) CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA
kalau soalan ni keluar kat mane2 pon 1st yang saye jawab--> saye seorang perempuan :P 20 tahun., eh sebaya dengan aina rupenye, still study kat penang dalam comm. graphic. ade seorang abang, sesiapa nak berkenalan bole chuu t0l0ng rekemen kahkahkah (okei rekemen tu jokes saje :P)

3) CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA
blog ni x de hala tuju pon sebenarnye, agak2 nak tulis and share sumthing saye tulis laa, tema blog ni tema-ikut-suke-hati-aku bhahaha. tapi overall pasal bende2 yg berkaitan dengan saye la kowt. tapi yang paling penting ini bukan wikipedia :P

4) PANDANG TENTANG DUNIA BLOG
dunia blog., ermm dunia blog ni luas gak kowt. before ade blog ni saye x amek port pon pasal blog2 yang ade ni.. tapi bile dah ade blog baru tahu bersepah-sepah rupenye blogger lain :P

5) NASIHAT ANDA PADA RAKAN-RAKAN YANG BARU NAK BUAT BLOG
nak bagi nasihat ni payah la siket sebab saye pon baru lagi dalam penulisan blog ni, tambah pulak blog ni untuk suke2 saj0r., tapi rakan2 yang baru nak buat blog tu saye nk cakap satu je ; selamat datang ke dunia blog :)

6) NYATAKAN KEUNIKAN YANG TERDAPAT DIDALAM BLOG ANDA
keunikan blog saye ialah... readers je kowt yang boleh gtwu bende ni (=,=!!)

7) SAMPAI BILAKAH ANDA AKAN MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG
sampai saye masih ade hati untuk menulis, agak2 dah xde hati dan perasaan lagi untuk menulis dan menghidupkan blog ni jadi saye akan stop.


oraits, done.

pass dis tag to:

Wednesday, December 22, 2010

Karnival Selangor Ria 2010


pagi tadi chuu sampai kat shah alam : 10.40a.m
niat nak follow ayah melawat Karnival Selangor Ria 2010
tapi tengok lebih kurang macam MAHA la jugak 
cuma yang ni maybe x sebesar MAHA

btw, berbekalkan kamera fon cek chuu nih
sempat gak snap beberapa pic:


x tahu ape nama pokok ni, nice kan ?  

bukan x nak amek tahu name pokok ni
tapi salah pakcik yang jage booth ni x letak name lalala~ 

ayah cakap nak bela kambeng., erkk~  (=,=!!)

rase nak bawak balik satu pasu ni, byk gile cili satu pokok

suke sangat pic ni sebab chantekssz

ni xde kaitan dgn karnival tu,
snap dari dalam kete je  juz b`coz saye suke teng0k awan :P

karnival ni dari berakhir 26hb ni kalau x silap
so, sempat lagi kalau nak g usya :D

sticky note: pengsan itu indah --> tipu


Tuesday, December 21, 2010

contest cari ayam

harini nak join contest dari ayeem ayam (blog yg kekadang buat otak aku mereng, ahakz) tah macam mane aku boleh terpengaruh pulak nk join contest ayam sekor ni padahal godaan contest makan ayam sebelum ni  ilek je wawawa :P






kelabu: F
ungu: H
oren: N
hijau: O

ayam-ayam ayeem menghilang kerana lari dari rumah reban, maklumlah ayeem sangat sibuk dengan hantu-hantu flash yang merasuk beliau sehingga terlupa memberi makan kepada ayam-ayam sekalian.  (wow cukup-cukup  20 kahkah)

mencabar:

mucho gracias :D 



Monday, December 20, 2010

kenape mesti jepun grr

tengok kaki kau sekarang., tengah pakai ape? kasutkah? sandlekah? atau selipar jepun? sape2 yang x kenal selipar jepun memang nak makan kuih kasut la tuh grr.. kau pegi la kat mane pon., even if kau beli kasut tu kat bangladesh pon still orang kite panggil selipar jepun., xde pulak nak panggil seliper bangladesh..kenape..kenape..kenape??


aku ngah layan one piece, tetibe hujan turun *oi, baju kau belum angkat la d0l kat ampaian tu* cis baru aku teringat. dengan lari2 anak kucing aku terjah pintu dapur. selalunye kalau nak keluar maen rembat je selipar kat dapur tu, tah macam mane bole keluar pulak dalam pale otak aku ni *kenape mesti jepun?*

oke sambung balek cite selipar jepun. aku x tahu la pulak orang kat negara lain panggil selipar jepun ni ape., omputih panggil flip flop kowt. maybe selipar jepun ni berasal dari negara jepun kowt. 

tapi
tapi
tapi

bile aku tanye atok aku, atok cakap selipar jepun ni dikenalkan time penjajahan jepun, then boleh x kau bayangkan bile selipar jepun tuh buat penamp0r kat pipi korang, fuhhh sedap kan? ni mungkin kes penjajah jepun tu gune selipar untuk mendera tahanan2 diorang wakaka menarik2. tapi mmg kuang aj0r betoi., humph!

tawu la orang jepun x brape nak tinggi
saje je nak design tinggi2 kan., :P



sticky note: selipar jepun enak dipakai., sila setuju dengan saye grr..

Sunday, December 19, 2010

melekat

MySpace

seronok!!
hari ni pegy kenduri kawen hidayu
serious, dia mmg merupakan perasmi
member 1st yang kawen dlm batch aku..
 (batch time kat skola menengah dulu)
sweet 20., mude2 lagi dah kawen hik :P

tapi
tapi
tapi
yang lagi best dapat jumpe sorang budak ni
cek tim., classmate dari form1 sampai form5
dah tu kat matrik pon saje je dia nak melekat dgn aku jugak haha
tapi jodoh x lame.,  abes matrik tros bercerai kahkahkah

ngiahaha; tinggi siket okei lalala~


btw, bukan selalu boley jumpe macam ni
semoge berjumpe lagi
peace ^^v


sticky note: oh result., bilekah kau nak keluar, tunggu smpai pitam humph!

Saturday, December 18, 2010

har har har., lawak si gile!




Dalam sebuah bilik menunggu, dua org  psychiatrist sedang berbual2.

A: kenape kau ade kat sini?
B: aku ni sebenarnye presiden amerika, tapi doktor suruh aku datang sini.

Si A yang agak fenin2 lalat lalu bertanya..

A: macamana kau tawu yang kau ni presiden amerika??
B: tuhan bagitahu aku.

tiba2 seorang pesakit yg duduk bersebelahan mereka menjerit

C: TAKKKKkk !!! MANE ADE AKU BAGITWU KAU..!!!




p/s: LOL !! buat law0k pulak si gyle nih kahkahkah


cuti_cuti sekolah GA !


hyep3 ^^, cek chuu telah ditag oleh cek nina untuk join GA 
yg diorganise oleh mama adam dan lady_dyla
wajib join 
untuk mengelakkan cek nina dari menanges okei. heee.,  
xde lah., jokes., naseb baik senang jep ~



nak join? kelik sini ye ^^

due date: 31 december 2010 

chuu nak tag-->

sekian :P

Thursday, December 16, 2010

tanam kacang hijau keluar taugeh; celah mane pulak keluar kacang hijau ?


panjang la pulak tajuk entry ni wakaka., tapi itu la yang aku pikir dari dulu., tengahari tadi masak sayur taugeh, tengah dok asyik aku asingkan baki2 kulit kacang hijau pada taugeh tu mula la soalan lame tuh datang  balik. time sekolah rendah dulu cikgu sains aku ajar letak kacang hijau dalam bekas atas kapas lembab, 2-3 hari pastu keluar la taugeh :)


saje je aku expose kulit kacang hijau tuh wakaka
"say cheeeeeeeeeesssee!!.."


dah tanam kacang hijau keluar taugeh, celah mane pul0k nak keluar kacang hijau tuh? pastu baru la aku tahu rupe-rupenye ade pokok kacang hijau..kesian2 kahkahkah.. kat bawah ni la pokok dia; omputih cakap  pokok kacang hijau atau orang kite panggil 'mung bean' .. LOL (>,<)


ni ha ghupe pokok kacang hijau tuh

ntah gamb0 memane la ni aku rembat @_@



sticky note: tumis taugeh dgn cili padi memang howtttt...auwww :P

Wednesday, December 15, 2010

model fon ade kekuatan berbeza ke?


model fon ade kekuatan berbeza ke?
paham ke tajuk yang aku maen taip je nih?

.......
ekceli aku telah menjalankan satu eksperimen ringkas
dengan menggunakan jenis telefon sbg manipulated variable
aku try masokkn sim pada dua jenis fon: LG dan Sony

yang peliknye bile pakai fon LG ade je line celcom 
TAPI bile masok tang lagi satu, macam hareemm

Peliks bin Musykil

same macam kes yang pernah berlaku pada member aku


*setahun yang lalu*
bermula bila cek chuu tgk sorang member cek chuu ni
pakai dua fon; 

1. nokia- nokia zaman dlu2 punye yang xde kaler tuh (3310 kowt)
2. sony ericson- fon dia yg ni canggih siked dr yg nokia tuh, pakej camera, 3g bagai lah

tapi
tapi
tapi

aku tengok dia selalu pakai yg nokia tu jer, 
yg sony tu buat maen campak2 je

"nokia ni tarik line lagi kuat la dari fon sony ni, ko tgk la sony ni..function byk tapi fon yg cikai ni tarik line lagi kuat wooh" ---> member aku tu jawab. 

aku pon x tahu sejauh mene kebenarannye tapi kalau nak bandingkan darjat fon aku ngn member aku tu, yang LG tu ibarat nokia dia, dan sony=sony dia.,  @______@



gune public phone lagi senang *sape cakap?!! grr~



sticky note: line fon mmg selalu carik pasal dgn aku, ckp la kt mne2 pon Grr


Tuesday, December 14, 2010

3 dimensi


memandangkan cuti sem ni dah nak berakhir
so, minggu yang sebuk akan tiba;
tempoh untuk register subjek bagi sem depan

chuu is bery the excited utk register seketul subjek nih-->
PERMODELAN GRAFIK KOMPUTER 3 DIMENSI

x saba rasenye nak blaja bende nih.,
time sem 2 lepas chuu dah amek subjek ANIMASI 2D
so, next sem prepare utk 3D pul0k., weee~
harap2 boleh buat yang terbaik

tapi
tapi
tapi

kalau ingat balek  time berhadapan animasi 2D pon dah rase macam nak tertonggeng
ini kan pulak 3D., brrrrr., agak seram di situ :P



so! sekarang ni cek chuu sedang mengemaskini cek suzie
sebab next sem cek suzie kene berkerja lebih keras.,

gambatte ne suzieee !!!


sticky note: name lappy saye suzie :)


Monday, December 13, 2010

free sms setiap hari.. meh sini nak ajar


tengah syok-syok berSMS tibe-tibe bile tekan send., 
bende lain pulak yang keluar--> sending failed

arghh sudah., try skali lagi., same jugak!
ciss!! patot la kredit rm 0.00

so, dah internet depan mate, no hal lah kan
meh nak ajar cara dapat free sms., 
x tahu la pulak kalau ramai yg dah tahu
tapi bagi yang x tahu lagi., jom terjah sini



aplikasi sms yang memuaskan dikala kredit kong :P


firstly kene la register kalau x mcm mane nk hantar sms kn..




once korang dah registe dgn memasukkan no fon korang tadi, mostsms akan send password korang melalui sms. bila dah dapat baru korang boleh login guna pw tu., change pw is an option :)



see., aplikasi yang memudahkan. siap boleh simpan no fon kawan2 korang lagi (phonebook)
inbox, sent sms, trash.. semuanya disimpan supaya korang boleh check blek.. btw, ade limit utk sms dalam sehari. kalau x silap dalam 40 sms sehari.. so, kalau dah terdesak sangat boleh la pakai jugak mostsms ni :)


lets check it out bebeh :P


sticky note: sms sms sms sms sms :)

Sunday, December 12, 2010

kan dah cakap..

kan dah cakap..membodek itu perlu bhahaha., minggu khidmat cemerlang yang mmg amat cemerlang., kerana dengan cara tu aku dapat melaksanakan perjuangangku ( adess., skemanye ayat=,=)

pasal perjuanganku semalam; dah berjayaaaaaaaaaaaaaa!!! :) walaupon jalan yang ditempuhi agak payah tapi at last semuanya berjalan lancar., rase puas sebab dah selesaikan satu misi negara, meraikan cinte  hari bahagia kakakku  (tibe2 ade kakak >.<) ~ cewahh poyo!




cek chuu is poyo-ing  :P



sticky note: saye sangat sukeee kepade rumput ^^~

Friday, December 10, 2010

perjuanganku


tolong la paham., bile dah namanye manusia- rase hepi., takowt, excited, cuak semua tu memang la normal., orang yang xde perasaan macam ni je x akan rase bende ni sume., atau lebih tepat sekali paranormal tak normal.dan bile rase itu datang, kadang kala semuanya bercampur gaul., bercampur aduk standard adunan kek lapis sarawak yg kemudiannye ditekan supaya padat ., okei, aku dah mencarut melalut @_@


aku akan berjuang ., dan hanya berbekalkan hati aku yang agak kental sebab aku dah rendam hati aku dengan air garam (ape jadah rendam hati dgn air garam =,=") ...maka aku bertekad untuk teruskan jua perjuangan ini., walaupon pada asalnya aku sedar bahawa perjuangan ini bukanlah hanya untuk kebaikan aku seorang., yeah!! gogo cek chuu!! aku dah bersedia., berdepan dengan ibu mertuaku ape jua keadaan yang datang. semoga semuanya berjalan lancar., amin :)


sila abaikan gambar di atas :P




sticky note: tajuk x boleh blah hakhak~ 


suami yang agak sengal



pada suatu petang yang x berapa hening tu., kelihatan 2 pasang suami isteri sedang duduk berbual2 di taman..

"zack, amacam dengan hospital yang kau pergi tempoh hari?"
zack pon menjawab, "perghh! fantastic! diorang ajar kami psychological technique yang latest punye taw!"

woah., bagusnye, ape nama hospital tu?

zack kemudian menggaru2 kepalanye., blank; x hengat.. seminit kemudian zack tersenyum

"fendi, ape nama bunga yang warna merah dan berduri tu ye?"

"ros ke?"

"ya! "

zack kemudian berpaling ke arah isterinya
"ros, ape nama hospital tu ye?"


Thursday, December 9, 2010

membodek itu perlu!!



sape kate membodek itu x baik?
membodek atau dibodek
%!@#$%^&
baik lagi membodek dari dibodek sebab kalau dah kena bodek tu
ade la benda yang kaw kena lunaskan., muwahaha


watdehel aku mencarut pasal bodek membodek ni.,
alkisah sekarang aku sedang menjalani minggu khidmat cemerlang
[ cemerlang la sangat hahahaxx..]


" eh., eh mak xpe., meh sini anakanda buat.."
" eh ayah., berat tu., meh anakanda mu yang dikasihi tolong :P"

bukan nak ckp sebelum ni x brape baik.,
ngee~ cume upgrade siket okei., :P
boleh x cakap cmtu :P


sengal la kaw cek chuu!!

dan masanya pon tiba.,

"ayahhh, minggu ni cek chuu nak keluar eh., boleh kaaannnn..? "





sticky note: mateku penuh mengharap., plizzz :P

ayam blackpaper simples version



ayam blackpaper simples version
atau dgn kate lain versi main pakai letak je., huahua
sebab bahannye pon stok selongkar peti ais
mane jmpe masuk je :P


juz for sharing

kuatiti setiap bahan tu agak2 je la ye huahua :P
klu sape suke blackpaper byk2 bule la letak lebih ^^
eh jap.,cek chuu lupe lagi 1 bahan
time tumis bawang besar tu masukkan cili bes0 ye.,
baru cntek siket ade merah2 hee :P

at last..
tadaaa!!!


*
*
*

macAm rupe satey pon ade kahkahkah :P


sticky note: org bujang mmg suke masak simple2 bhahaha :P

Wednesday, December 8, 2010

Never Be Replaced



lagu ni da lame., tp suke gile sebab sgt suweett :P





sticky note: never let u go ^^


Tuesday, December 7, 2010

the super greenny PASCAL


nampak x banner yg comel kat bawah nie., ngee geram2!! comel la banner nie
simple jep., and nice to see ^^ [ saye mmg suke simple2 ., ]
dis tag dr kawan saye; cikyaya ^^~




dah cakap hari ni mmg hari nak bayar hutang2 tag yg belum langsai hehe.,

FILL IN THE BLANK
PASCAL cumel tak ? ( haiwan kat PHOTO tue )
mesty la comeyl ^^

☑ anda rase anda cumel ? jujur taw :)
chuu mmg comeyl kahkahkah :P

☑ sila sambung ayat " saya geram bila awak cumel dari ______ "
.. perkataan comeyl. @_@


blog larian



chuu kene tag! yut rupenye yang tag chuu l0r~
memule chuu x paham tag pasal ape la bendenye ni., bace betoi2 noh~
ouw, upenye pasal blog larian yang dibina oleh bro padel katenye,
tlg promote skalik kowt hee :P


1.masukan banner nie dalam blog korang dan linkan ker blog larian..


2.lengkapkan slogan,{ saya suka blogwalking kerana }
kerana chuu suke jmpe blog2 baru., dapat twu banyak cite baru dan pndapat blogger2 lain., plus chuu dpt tmbah kenalan ^^v

3. 4 member yg chuu akan tag ( random je ye chuu pilih :P)


sticky note: cek chuu is gaining weight, aiyakk @_@

Sunday, December 5, 2010

edit foto contest



sila klik sini untuk link contest


contest ni menarik la., dats why chuu join bcoz i lioke., muwahaha
jadi setelah melakukan sedikit editting., hasilnye., ngee~


gambar sebelum editting


.....

selepas edit:


tolong klik gambar ni untuk kesan yang lebih baik ye

latar belakang gambar: dua orang budak dlm gmbar ni ekceli junior chuu; kandid photo. mesej di sebalik editting foto ni--> chuu nk memberi gambaran tentang hubungan persahabatan yang ikhlas dan suci x akan hilang walaupun masa terus berlalu., so, persahabatn 2 org kanak2 ni menjadi focus point dalam gambar ni :)

software: adobe photoshop

okei, skang ni chuu nak tag contest ni pada 4 org rakan blogger yang lain ye; kalau x mmbebankan bule la buat hee :P




sticky note: mesej perlu sampai kpd audience hee :P


baik untuk cik adik dan cek abang


siapa suke bende ni angkat tangan!
kalau disuruh jadi orang terakhir angkat tangan pon aku x mao
sumpah x suke benda nie.

serious.

mak aku cakap..
kalau x suke org lain buat sesuatu yang kita x suke pada kita
lebih baik kita jangan buat pada orang lain., yes mommy :P
[tetibe pulok paggil mak aku mommy..hahaxx]


spamming itu indah., adekah @_@



sticky note: aku ni peramah orangnye., huahua :D

let's stay together




I was so happy when you smile
Your smile breaks through the clouds of grey
Far from the sunny days that lie in sleep
Awaiting the patience for the spring when the flowers will bloom renewed again
Knowing there's more beyond the pain of today


Although the scars from yesterday remain,
You can go on living as much as your heart believes
You can't be born again although you can change
Let's stay together always.


fruit basket theme song

volleyball tournament; open USIM


woah., lamenye x jenguk blog ni,
menghilangkan diri buat seketika
join volleyball tournament kat USIM,
ni la 1st time sampai kat USIM

berbekalkan training yg x seberapa mmg la jauh nak menang :P
(x nak tulis perkataan kalah bhahaha..)

tapi.,
perkara paling best skali.,
bila dapat jmpe semula dgn ex-teammate
gather same-same
suke!



USIM kehujanan dipagi hari; cuak-ing+ sejuk., brrr~



gambar dengan ex-teammate dan junior yg sporting bg sokongan ^^
yg baju biru tu dulu 1 team dgn kami, tapi time ni bertemu sebagai opponent
time lawan rase mcm training petang2 kat skolah dulu hahha :P



ni senior saye a.k.a blogger cikgu CT
[promote siket ngee]




sticky note: tergendala.


Wednesday, December 1, 2010

behind a lovely award



ngee., ade org tu kan..
dia kann.. bagi chuu ni auww., siap ade name saye lagi tuh~
special utk cek chuu., ni bukan gurau2 punye hadiah ni :P

"Saya sengaja ambik gambar anime Fruit Basket
untuk jadikan background award nih.
Sebab saya ada baca blog dia. Dia kata dia suka anime nih"

terharu je baca ayat cek adik ni., h0h0
btw, tenkiu zana ^^

ekceli zana ade gak buat utk follower2 beliau yang lain
sila lah ke belog beliau ye^^

had0ii., cek chuu je x nah bagi ape2 kat follower hee :P






 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.