Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Friday, April 27, 2012

Tips Meminjam Barang


Ini tips untuk yang meminjam barang kawan, bukan meminjam wang hatta bukan tips meminjam masa kawan mintak temankan ke toilet malam malam buta sebab kau takut nak pergi sorang sorang. Dah la lampu lip lap lip lap tunggu ajal. 


Nampak tak situasi di atas? Kawan kita budiman, baik hati lagi berbudi pekerti. Kita pinjam ape semua dia bagi. Memang kawan mithali. Orang kata memang kawan dunia akhirat lah kan. Kau request je nak pinjam apa, kalau kawan tu mampu, pasti dia layankan. Dan dah nama pun meminjam. 

Tips satu:
Lepas guna, pulangkan secepat mungkin [-(


Tips dua: l
Letak kat tempat yang korang senang nampak dan tak mudah hilang.


Tips tiga: 
Barang tu jaga elok elok. Jangan sampai kat tangan kawan kita tu, barang dah terbarai memang boleh mendatangkan marah :-w


Tapi kalau tak pinjam lagi elok. Bukan aku cakap, mak aku cakap kehkehkeh.

28 comments:

  1. betul la apa yang mak u cakap tu. tak pinjam lagi elok. hihi :)

    ReplyDelete
  2. chuu, pinjam kamera :">
    #jadah kacau air guna sikit :-w =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamera enpon ade la.,2.0mp :">
      sikit ke sikat =)) typooooo XD

      Delete
  3. Betul tuu. Kelakarlah kartun ni :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. yup2., tu yg paling penting snanye asrul :D

      Delete
  5. Mekaseh Chuu bagi tips! Chuu, nak pinjam bakat melukis kartun boleh? Tapi taktau cemana nanti nak pulangkan. Bwahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. liyaaa klu nk pinjam bakat x yah pulang balik lah., hahhaha.
      bagi je terus :))

      Delete
  6. kalau pinjam barang orang,pulang dengan keadaan elok,haa yg tu sokong,hahah

    ReplyDelete
  7. kalau pinjam barang orang,pulang dengan keadaan elok,haa yg tu sokong,hahah

    ReplyDelete
  8. hihi.. kelakar la chuu nie.. deno jarang pinjam.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelakar ea deno hahah. hehe kalau boleh kurangkan, tp kdg x ley elak haha

      Delete
  9. haha mmg sis ni kedekut sikit nak bg pinjam2 barang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish, cmni sis rupenye haha. xpe la kan, brg kite muwahahaha

      Delete
  10. sikat untuk bancuh air..??ahhaha

    ReplyDelete
  11. chu! nak pinjam duit singgit sat...

    ReplyDelete
  12. kalau orang meminjam pastuh buat macam harta senrik.
    boleh buat chemay emo 3 4 hari jugak laa.
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cmtu kne tros jmpe bg settle la chemay hahhaa

      Delete
  13. haha comel..sikat wat kacau air..pandai awak lukis

    ReplyDelete
  14. slm sggh ptg sis!owh mmg tak jemu bc n3 kat sini...suka tgk kartun comel tu ^^

    mmg x ksh org nk pjm brg tp agak2 lah,kalau dh buat mcm harta sdri,kita tyuan pya brg nak minta balik pun sgn ^^

    ReplyDelete
  15. hahahah wth yg last tu...haha
    tp,serius tak suka bg pinjam.haha.

    ReplyDelete
  16. hahahaha...mmg kawan si jah tu hampeh betol. sikat buat makan megi ke tu. kahkahkahkah..ko ni best la buat katun.

    mak aku pun cakap lagi elok kalau tak pinjam. aku pun tak berapa suka pinjam barang. kalau darurat baru la. tapi sebolehnya elak.

    ReplyDelete
  17. kawan aku sorang ni, asal pinjam x pernah pulang. siap buat harta sendiri lagi. sampaikan aku rasa macam aku pulak yang pinjam barang aku sendiri dari dia.. tiap kali nak mintak balik barang tu.

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.