Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Saturday, April 21, 2012

Rintis


Huarghhh..rasa lega sikit lepas seminggu hidup lintang pukang. Makan ntah ke mana, tidur ntah ke mana, mandi ntah ke mana..tettttt. Lepas ni aku qada' balik bw blog korang eh. Sori tak dapat reply komen-komen kat blog ni, sebab kalau aku boleh reply memang aku reply :D

Semalam aku ada selection untuk join final deg. art exhibiton (RINTIS). Selection pukul 9 pagi, pukul 7 aku dah siap siap dan kemudian gerak ke school art, set up tempat. Malam tu berkampung seramai lima orang, aku dengan member-member pulun untuk final touch artwork and finishing. 

Work coursemate yang lain aku tengok semua power-power, artwork memasing nak hebat je kan. Risau aku kalau-kalau tak terpilih untuk join exhibition ni, dah banyak fulus aku melayang sebab menatam exhibition nih. Nak tak nak aku kena masok jugak. Kena kena kena!

Time lecturers buat penilaian, kami semua kat luar studio grafik. Sekali sekala pintu dibuka, Dr Sam update berapa orang yang gagal join exhibition. 9 students among 34 fail untuk join pameran tu. Dem! gile ramai. Serius CUAK. Menjelang tengah hari mcm tu, kami diarahkan masuk sebab lecturers nak announce siapa yang terpilih. 

Pn. Ju (ketua bahagian grafik) --"Saya serahkan pada Pn Sumetha sebab saya tak sanggup nak beritahu berita ni" muka Pn Ju sedih bercampur kecewa. But then bila Pn Sumetha ambil alih, beliau announce yang we all semua berjaya.. aku rase woww! Memecah tradisi sebab first time semua student dari graphic department layak ke Rintis. Alhamdulillah. Berbaloi baloi.




Lepas sesi pemilihan tu, Pn Ju jumpa kami, "Pandai tak aku berlakon?" 


*Entry ni kire diary tak? lalala~

18 comments:

  1. yeay!!!! tahninah chuu~ *hugs laga pipi*

    nnt update lagi pasal ni.ok.

    sedih betul citer ko pasal utube hanya di hujung minggu. ok la dr tak dpt bukak langsung kan.

    thanks sudi tgk. len kali vlog kitrg ko download je eh.hihihiihihi.

    ReplyDelete
  2. salam. nk bg tau awak menang giveaway tudung bawal hari tu (rujuk http://eerashera.blogspot.com/2012/03/tudung-bawal-online-dan-mini-giveaway.html)

    Pm details segera kat FB Nur Kasih Hijab/ Fb Shera Ayob. Tq

    ReplyDelete
  3. Haha. Berbaloi baloi, Chuuuuu! Happy lah kau sebab terpilih, walaupun aku taktau details menatam apa Rintis tu. Ngehhh! Tapi aku agak macam best jeh! Aku agak je laaaa :P

    Congrats anyway! :D

    ReplyDelete
  4. best la..kelakar plak aku terbayang rope ko tengah sigh cam katun ko tu..kehkehekh..

    ReplyDelete
  5. Hanie: oraits beb. sure akan update muwahhaha, wlaupon dpt tgk weekend kn, aku pasrah hahaha

    syafikakarim: berbaloi baloi :D

    liyaa: tengs beb. mmg best pon harhar dah mcm mnentukan idop mati. dy pameran seni utk pelajar tahun akhir, kire mcm final projek ah, n org tertentu je boleh join, itu pon jika anda layak kehkeh

    bundle: klakar x klakar., tp mmg lega ouh., sigh skali lagi :P :P

    chemay: tenkiu chemay :)

    ReplyDelete
  6. weiiiiiiiiiiiiiiiiiii,tahniah bestprengggggggggggg.... :))

    ReplyDelete
  7. tahniahh yew! tapi yg paling kuwang asam.. dr. sam ah. leh x nak menipu. cis! memang cuak seyh!!

    ReplyDelete
  8. aku sebenarnye pon xtau ape benda yang ko wat ni.. tapi ape yg aku faham ko dah berjaya kan.. hehe.. tahnia ye sis :)

    ReplyDelete
  9. wah, ada pertunjukan sendiri...tahniah :D

    ReplyDelete
  10. onie: tenkiuuuuuu onieeee!! hug2 XD

    suhal: mmg x bole belah tol time tu, bikin cuak je hahaha

    bobot: tenkiu bobot hihi

    sida: tenkiu sida :">

    ReplyDelete
  11. Encik top: terime kasih.., haha walaupon ko x bape paham tp bile twu aku bjaye tu mknenye paham lah tu kehkeh

    aanie: tengs kak aanie :D

    asrul: pameran kecik2 je haha., thanks..

    ReplyDelete
  12. hohohoh...congrats la berjaya ye.all the best for Rintis k.

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.