Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Wednesday, January 28, 2015

Canyoning / Wet Abseiling Sungai Pisang



Ini Kerja Gilaa! 

Hari tu Cik Tim ajak aku dan beberapa member lain (ex-SBPISB) ke Sungai Pisang untuk Aktiviti Canyoning. Eja betul-betul sebab aku tak expect pulak canyoning ni macam mana. Aku ingat canoeing.  Sekali aku google Sg. Pisang ni geografi dy kawasan air terjun. Cewah geografi kau nyahh! Dah tu celah mana nak canoeingnya. Check balik rupa-rupanya canyoning. C.A.N.Y.O.N.I.N.G. Sudah, aku yang pishang!
Air terjun Sg. Pisang yang sejuk gilak
Takpelah layan kan saja. Kami gerak sabtu pagi dari Taman Melati. Malam tu kami bermalam kat rumah Akilah so that senang nak gerak sama-sama pagi tu. Dalam pukul 1030 am macam tu kami dah gerak diiringi crew yang bertanggungjawab. Bayaran untuk aktiviti ni hanya RM30. Murah kan? Aku rasa kalau orang lain yang bawak maybe lagi mahal.

Lokasi tak jauh dari tol Gombak nak menghala ke Kuantan tu. Kami park kereta tepi highway sajor. Dan jungle trecking lebih kurang 15 minit. Treck pun landai. So ok lah. Huwahhhh dah sampaii!


Kami buat aktiviti sampai tengahari. Boleh ulang unlimited cuma tahan or tak tahan ke badan tu. Aku buat dua kali je. Tak mampu dah hahaha. Petang tu mandi-mandi kat air terjun then bergerak balik dalam pukul 3:30 pm macam tu.  Best sangat spend time dengan budak-budak nih. Dah lah lama tak jumpa.. Masing-masing sengal.

1ST TRY!! Ketaqqq lutut woi haha
Ni 2nd time. Turun sekali dengan Dayah :)
Kilah cakap dia terkejut tengok aku sebab dia ingt aku dah berubah menjadi gegadis ayu based on gamba-gamba aku kat IG, cewahh. Sekali hareem.. Sama sengal. Kalau aku sengal. Diorang lima kali lagi sengal kahkah! Jumpa lagi Korang! Best!

Wehoo! Hashtag canyoning

8 comments:

  1. park kete tepi highway ko tak lalu la terowong air tu kan..

    ReplyDelete
  2. humaik ehhh....mencabar gak laa aktiviti kat sungai tu.tapi macam best je...ehe

    ReplyDelete
  3. Hello can i get d contact no of d person incharge yg bwak u all ke sana? I am really2 interested

    ReplyDelete
  4. Hello can i get d contact no of d person incharge yg bwak u all ke sana? I am really2 interested

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chill Out & Canyoning (COC) 0148103757 (Encik Alif)

      Delete
  5. Wah rm30?
    email jap details person in charge tu. nak buat jugak event ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chill Out & Canyoning (COC) 0148103757 (Encik Alif)

      Delete
  6. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.