Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Friday, January 16, 2015

Majlis Kesyukuran & Cukur Jambul



Assalamualaikum. Kenalkan ahli baru dalam family. Zaim Zuhairy Bin Zulasyraf. So cute. From now on saye dah jadi maksu. Wuuu umur makin besar. But dun worry, stay young ok? Hari ni dah dua bulan lebih usia Zaim. Dah pandai nak borak kalau kita cakap-cakap dengan dia. geram sangat! 

Assalamualaikum uoulz hehe
Mama dia cakap Zaim geng dengan maksu sebab sama2 kena vakum masa lahir haha. Plus sama-sama ade lesung pitpit.

Minggu lepas berlansdung majlis kesyukuran dan cukur jambul. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Tumbang kambing seekor untuk aqiqah. Kebiasaan orang kampung saya kalau majlis bercukur jambul mesti ada 'tabur duit' di mana masa bayi sedang dicukur akan ada acara tabur duit untuk disedekah kepada kanak-kanak. 

Masa sedang bercukur
Mak cakap.. saja buat meriah. Memang tradisi kampung sini macam tu. Even masa saya kecil pun ada join jugak. Sekarang memang tak lah. Dah jadi makcik orang pun. hehe. Kadang-kadang sampai cedera acciden dengan kawan-kawan, berlaga masa nak rebut-rebut duit yang ditabur. Maklumlah nak dapat duit banyak. Untung2 esok boleh melabur kat kedai runcit buat beli jajan haha.

Selfie dengan Cik Tim, Tq sudi datang siap tolong masak lagi ^^

1 comments:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.