Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Wednesday, March 27, 2013

Pengawas Bahagian Basikal

"Aku beli nasi dagang untuk kau. Kau makan x?"

Awal2 pagi lagi aku dah dapat mesej dari Hakim (ofismate). Dia memamg baik. Selalu belikan aku sarapan pagi. Orang memberi kita merasa ahakz!


Aku sebenarnya tak biasa sarapan berat pagi-pagi even time bulan puasa pun aku selalu skip sahur. Tapi takpelah bukan pasal sahur yang ku nak ceritakan di sini tapi pasal makanan berat.

Aku teringat masa aku sekolah rendah dulu-selalu petang pergi sekolah agama kan? Kat sekolah agama tu aku merupakan seorang pengawas. Nak dijadikan cerita sistem pengawas kat sekolah aku time tu: setiap pengawas dah dibahagikan tugas. Contohnya tugas menjaga bahagian surau, tugas bahagian kantin, tugas bahagian kebersihan (tandas), dan aku mase tu ditugaskan jaga bahagian basikal.

Oke. Bahagian basikal tu, tugas aku hari-hari pastikan student lain susun basikal dengan teratur dan kemas pastu tepat je pukul 2:30 petang aku akan tutup pintu pagar dan ambik nama pelajar yang datang lambat. Gila tak best punya tugasan (╯︵╰,)


Jadi bila dah dibahagikan tugasan macam tu. Setiap pengawas ada name tag pengawas kan. Aku punya name tag tu rupa dia cenggini.



Aku tak tahu la macam mana boleh ada sistem macam nih. Satu hari time rehat, macam biasalah kan. Nama pun budak. Aku tak tekecuali berebut-rebut nak keluar awal ke kantin. Menjadi antara orang yang awal, aku pun dengan ramah mesra dan sopan santun tegur makcik kantin tu. “Makanan berat hari ni apa makcik?” Selamber Makcik tu jawab “Basikal”


Damn!

Sejak hari tu aku tak puas hati kenapa pengawas yang jaga tandas name tag dia tulis ‘bahagian kebersihan’ bukan bahagian tandas so that dia akan usung pekataaan tu pergi mana-mana. Punyalah tak puas ati (◣_◢)

Ahh kau.. kecik-kecik dah pandai stress lol.

p/s: Pesanan Penaja- jemput like page Chuu. (sini)


39 comments:

  1. pensil jaga tangga. tak ada pulak sistem macam tu dekat sekolah -_- nasib baik . hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengawas bahagian tangga! kehkeh., untung cik pencil :P

      Delete
  2. kalau aku jadi kau, hari2 aku pancitkan tayar basikal orang..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebb tu hang tak jadi pengawas basikal H :p

      Delete
    2. Hampeh H pengawas x beretika hahaha. Kan dah dpt sebijik dr cik hlovate :P

      Delete
  3. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee..

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. tak glamer betul jadi pengawas basikal...hahaha..untung aku jadi penganas je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la silap ptot kau jd guru besar pakcik hahaaha

      Delete
  5. aku jaga libry tapi bukn sekolah agama la hahaah

    *first time oo aku dengar pengawas basikal

    ReplyDelete
  6. dulu aku slalu teman membe aku jaga tangga... jaga pagar pun ya jugak.. pngawas bahagian pagar.. kalau aku lewat, kira selamat laa... sebab ikut membe bertugas...

    kenapa ye chuu.. jaga basikal.. takut lari ye basikal tu.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la bole kawtim dgn mmber bole dtg lewat haha., jage bsikal sbb budak salu dtg men terjah je, basikal bsepah lol

      Delete
  7. teringat dulu jadi pengawas, dpt tangkap budak curi spare part basikal. tak serah kat cikgu pun, pukul dia. haha. kenangan

    ReplyDelete
  8. haha, pengawas bahagian basikal pun adee.. unik sebab kat sekolah dulu pengawas tandas ke basikal ke takde lah pulak

    ReplyDelete
  9. dulu time jadi pengawas kena jaga port budak2 selalu fly keluar sekolah.
    tapi part 'menariknya' time kitorang probation.. kena pakai lencana handmade yang bapak besar.. pastu klip kat poket baju. dah rasa macam pakai perisai je. dah tu kalau mana2 pakcik makcik yang hantar anak tengok lencana tu, konfem dorang senyum menyindir. siap ada yang perli2 lagi. time tu rasa nak lempar macam boomerang je lencana tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk jadi pengawas pn ade probation ke :D uish jgn jd boomerang kang dia datang balik ke kite hehehe

      Delete
  10. hikhik.. mak cik tu dah kenapa jawab camtu. dulu takde pulak sistem mcm ni kat sekolah. ;)

    ReplyDelete
  11. Haiyaaa. Jaga basikal pun boleh.

    ReplyDelete
  12. ok saya pengawas tangga sama mcm cik pensil ngeee ^^

    huishhh buruk benor bunyinya pengawas tandas kehkekeh.....

    ReplyDelete
  13. bahagian basikal = kementerian pengangkutan..

    mmm..okey la tu.

    kueh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik la jugak kalau bagi name cenggitu :D
      brilliant kueh!

      Delete
  14. comel lak aku rasa nama pengawas basikal tu. hehehe. aku tak pernah jadi pengawas. jadi AJK kelas je jaga kebersihan..nasib tak payah pakai apa2 tag. kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke la tu.,haha tp salu bhgian kbesrihan mmg tu la jugak namanya xde yg pelik2 :P

      Delete
  15. Replies
    1. hehehe., klu ingt balik msti tsenyum :P

      Delete
  16. hashahhahahahhahahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahhahashahhahahahhahahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahhahahaahahahhahahahahhahahahhahahahhahahahahhahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahahahhahahahhahhahahahhahahahhahhashahhahahahhahahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahhahahaahahahhahahahahhahahahhahahahhahahahahhahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahahahhahahahhahhahahahhahahahhah

    ReplyDelete
  17. hahahahahahahahahaa.. pengawas bahagian basikal?? hahaha. baiklah. sangat lawak. sangat2.. ahahahahahahahahahahahaahhaahahahahaa.. tapi betul jugak tu, kenapa yang jaga jamban tak tulis bahagian jamban atau tandas kan? tapi kena bila jaga bahagian basikal dia tulis pengawas bahagian basikal??ahahahahahahahaha. adeh. yang ni serius lawak.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi seronok ye gelakkan den. Officially smpai hujung tahun grr

      Delete
  18. hahahhaha.. siap ade name tag.. kahkah..

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.