Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Monday, December 31, 2012

Stay ke pindah?

Sejak sebulan yang lepas, aku berkira-kira samada nak stay atau berpindah keluar dari rumah yang aku sewa sekarang ni *is actually sewa bilik. My housemate, Iela akan berkahwin next year, dalam penghujung bulan februari mcm tu dia akan pindah keluar. Tapi kenapa aku pun kena pindah keluar sekali? 

Sebab mostly barang-barang dalam rumah tu Iela yang punya. Mesin basuh, televisyen, peti sejuk dll. Konon-kononnya nak menyewa kat rumah yg fully furnished or half, maksud aku at least keperluan asas mcm dapur n peti es tu mesti ada. (nampak sangat aku risaukan perut lebih kahkah)  Kalau tak susah woo~

Tapi tapi aku dah berpuas hati dengan kediaman sekarang ni. Takut-takut kalau pindah tempat baru kang menyesal pulak. Kalau nak diikutkan tempat sekarang ni takdelah jauh sangat dari tempat kerja, around 10 minutes kot. Security pn ok.  (╯3╰) 

14 comments:

  1. Replies
    1. nampak gayanya macam kau taknak pindah tapi terpaksa pindah..

      Delete
    2. mcm tu lah, tp mungkin ade alternatif lain. KOT..

      Delete
    3. H, kau memang berkenan kat aku kan? Mana2 pun kau sebut2 aku..Kehkehkeh..

      Err, Chuu...Tak payah pindah la...Suruh H belikan barang2 semua..Dia kaya..Buktinya dah tukar domain blog..Kehkehkeh..

      Delete
  2. duduk situ je.. dan beli sikit2 barang keperluan asas tu.. hehe. sebab awak dah selesa kat situ, dan rumah sewa yang selesa sangat susah nak jumpa sekarang :)

    ReplyDelete
  3. rumah tu osmet awk duduk lagi ke lepas dia kawin? kalau dia pindah kua, awk duduk jela, beli brg sikit2..brg2 penting mcm peti ais, mesin basuh..

    ReplyDelete
  4. beli sendiri je la chuu.....senang...hehe...

    ReplyDelete
  5. duduk je situ, mudahkan ko nak pergi keje chuu. brg2 boleh dibeli nak selesakan keadaan...errr. perut ko tu paling utama. hehehe

    ReplyDelete
  6. Aku sokong cadangan Bundle, disokong oleh komen boni kacak, 4feet8, dan Aien.

    Sekian komen aku. Aku sebuk ni. Tak sempat komen pepanjang :P

    ReplyDelete
  7. oh, peti x pntg sgt. (bg nesa la) klu dpur plk boleh bli je yg single tu x mahal pn..aa klu nk peti jgk nt slow2 blh bli yg kecik. rsenye no hal la dek iz, duk je la situ klu dh slesa..nesa jumaat ni pindah. lol. kasi nasihat jgn bg org pindah dri sndri nk pindah plk xD tp dlm kes nesa ni, housemate nk kawin n nak duk situ ngan suami die. so nak x nak tpakse la...huhu

    ReplyDelete
  8. stay je situ. kan awak dah selesa. kalau pindah, bnyk duit nak pakai. pastu nnti timbul masalah laen pulak. :)

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.