Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Saturday, November 17, 2012

Sayangi Keluarga Anda :)


Kadang-kadang aku rasa tak adil kalau aku update entry baru tanpa berkunjung ke blog kawan-kawan yang lain. Tak adil bagi mereka. Sebenarnye beberapa minggu lepas aku dah berazam nk cuba jugak update blog walaupun hanya dengan sebaris ayat. Takpe kan? Aku ade masalah sikit untuk update blog. Tolong jgn tanye kenape (╯3╰) 

Btw, dari hari khamis lagi aku dah cuti, off hari jumaat dan terus berlanjutan ke ahad . Cuti yang panjang ni aku aku manfaatkan sebaiknya. Selalunya kalau aku balik kampung pun aku banyak habiskan masa dalam bilik--facebook, online, youtube, movie, chatting, etc. Then bila mak masuk bilik aku mak tanya-- kat rumah pun buat kerja? (mak ingt aku bawak balik keje kat ofis ke rumah). 

One time, bile aku call mak cakap yang aku nak balik kampung, mak cakap "adik balik rumah dudukkk je dalam bilik..." aku tersentak sikit kat situ. Tahu lah aku bahawa mak memerlukan aku. Dah la memang dari sekolah duduk asrama. Masuk U makin jauh tercampak sampai ke Penang. Kesian mak. Ill spend more time wit u mummy :*  

Kesimpulannya, sayangi keluarga anda. Keluarga didahulukan, Chak diutamakan (◡‿◡✿)



p/s----- silent hill vs skyfall, dua2 dah tgk; aku vote silent hill :3



36 comments:

  1. Replies
    1. Chak diutamakan? Chak tu apa? insan istimewa?

      haha tau pon nk rasa sentap kata2 sadis dr ibu hg tu..beliau rasa kesunyian latu..selagi kita masa ada waktu nk dluangkan, sbaik2nya dhabiskan secara berkualiti dgn mereka. Ibu hg nk bergossip tp xdak teman, jadi temanilah beliau ek :P

      Delete
    2. ko ni pon cm twu2 je kitorng nk bgosip ek haha

      Delete
    3. mentang2 la aku bz, kemain ko yer..grrrr

      Delete
  2. Err, adik..Lepas ni adik jangan berkurung je dalam bilik tau...Ikut mcm kakak...Kakak sntiasa dok dgn mak sampai balik je kampung, fesbuk, blog, twitter, youtube sume kakak abaikan...Adik ingat tau pesan kakak :)
    Sayang adik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kakak., atas pesanan khidmat masyarakat dr kakak tu, adik cube amalkan dan jadikan ikutan yang baik.. sayang kakak jugak..
      :3

      Delete
  3. Aku paham situasi kau ngan mak kau tu Chuu. Sbb aku pun penah laluinya dulu. Ye laa sbb asyik bz ngan kerja. Bila ada masa free sket mesti la nak carik hiburan alam maya jap, carik kawan2. Tp kita lupa, rupanya family kita patut kita dahulukan. So, bila mak aku kasi dialog ala2 mak kau tu, aku jadik sebe salah walhal aku bukan buat keje. Hehe.

    Chuu, tak apa kalau kau bz kerja, lepas tu nak spent tyme ngan family lagi. Kwn2 faham. Ecewwah! Keluarga didahulukan, Chak diutamakan, tp jangan la kwn2 diketepi2kan. Eh, tadi kata faham. Ahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh ayat bawah tu touching ah liyaa! in fact aku jeles sebab lme x join gosip ngn korang lol.

      bab fmily tu aku yakin ko pn twu situasi dy cmne kan..yelah, bz, bz jugak., tp kite dok dlm dunia ni bukan sorang2, org lain pun kne difikirkan jugak :D siapelah kite tanpa mereka :>

      Delete
    2. Alaaa Chuu. Takyah tacinggg :'(

      Nanti ada masa kita gosip2 lagi yeh? Hahaha :D

      Delete
    3. haha xde lah.,aku oke jer lol :D

      Delete
  4. sekarang perasaan malas hapdate sudah datang...apatah lagi berkunjung ke tapak orang...tp masih gagahkan diri...

    ReplyDelete
  5. dah balik umah tu luang-luangkan la masa ngn mak ko chuu..duk teperap dalam bilik watpe..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah kawen cam makcik liya tu takpe..laki kene diutamakan..hehe..

      Delete
    2. Eh, tiba2 aku pulak. Laki aku tak suka la balek umah mak aku ke mak dea ke duk terperap dlm bilek. Frust aku :P

      Delete
    3. bundle soh aku cntohi ko liyaa :P

      Delete
  6. Chak? dah tukar ke? bukan ais krim soda? /_\

    ReplyDelete
  7. rindu gila ngan chuu...

    memandangkan aku jugak pelajar yang stay asrama, so memang aku paham... jalan mudah, aku layan fb, blog, utube semua tu tepi mem aku.. hahahaha

    tapi dalam kes aku ni, mem aku skang ni bz .. dia PJJ... so, aku pulak yg kena ckp " kalau along balik, umi duduk dalam bilik je buat assignment.."

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha dah tbalik lak ye payeh.,xpe la., masing2 ade komitment yg penting., bukan saje2 kan :)

      Delete
  8. btl2... aku setuju 1000% hehehehe

    ReplyDelete
  9. cian kt mak tunggu anak2 nyer blk kg. next time jgn berkurung dlm bilik je k. amik peluang yg masih ada ni utk spend time bersama2 keluarga sebelum terlambat ;)

    ReplyDelete
  10. hello chuu.
    melawat sini sat. hehe. :D

    ReplyDelete
  11. betul beb,parent sekrg terasa sunyi walaupun anak depan mata.aku sekrg ni kalau dah sampai rumah, tak online dah.it's my private time org sabah kata..hahaha..

    ReplyDelete
  12. Jangan dah kawin nanti langsung tak balik kampung dah la.. hahah

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.