Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Sunday, October 31, 2010

bila budak grafik jadi budak fine art



ape jadah la budak grafik ni., lame2 dah rase macam beralih arah jadi budak fine art pulak..haiyoo. Subjek drawing nie memang menguji kesabaran betollah., naseb baik i nie penyabar orangnye., auwww [ayat x ley blah] ehem., ekceli ni asgment saye tapi nak share jugak., nak share difference between crosshatching, dotted drawing, dengan scumbling. last time pun dah tunjuk sikit dotted drawing nie tapi dis time additional crosshatch ngan scumbling., disebabkan just nak show teknik dia, so zoom je lah ye kat setiap artwork [erkk..] ni ye~



dotted drawing / pointing

amek kaw- dotted drawing. x pn ade gak orang panggil pointing, entah.. yang penting nak buat menatang ni la paling lame dan tahap kesabaran yang diperlukan tahap dewa punya sabar.,hahaxx


teknik scumbling

ni pulak scumbling [kalau x silap laa], tu la., hari tu lecturer cakap x mao dengar betoi2., padan muke! hurmm., lagi pon bila pegi google, scumbling lah yang paling tepat untuk teknik ni..x kan scrambling pulak.. x pon scrumbling.. SCUMBLING kowt., btw., rasenye teknik ni paling mudah, sekali tengok da macam budak 3 tahun yang main conteng2 kt dinding rumah.,lalalala~ ^^



teknik crosshatch

yang ni sape x tawu ntah laa., sebab bajet ramai yang tawu kowt- crosshatch, teknik ni mudah sikit dari dot2 tadi cume kene bagi tumpuan lebih sebab kontrol line paling penting. X macam dot, sambil tengok movie makan popcorn cap ayam pon kaw boleh buat.,muwahaha~


dan akhirnyeeeeeeeeeeeeeeee., selesai suda asgment cek chuu; submit dan pergi kaw jaoh2 dari idop aku^^v


sticky note: busan gilak



5 comments:

  1. ni keroje nak cepat siap., xlarat nak ngadap lagi, hahaxx btw, tengs^^

    ReplyDelete
  2. huhuhu..time saye pulak sem ni..nak montah kot..hadoooo...

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.