Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Monday, April 14, 2014

Awana Skyway Genting Highland



Sabtu baru ni aku dan Chak terjah puncak Genting Highland.  Motif utama memang nak melepak. Fullstop. Sebenarnya ni kali kedua aku mengarang kisah ini. Tah macam mana aku boleh terdelete pulak padahal aku dah karang bukan main panjang. Zzz sakit pulak hati kita! Terus lari feel menulis. Update pulak pakai phone. Tadi feel dia macam excited tapi kali ni terfaktab rasa dia.

Back to the story. Gigih Chak drive panjat Genting Highland demi menunaikan permintaan daku muwahaha. Terima kasih, awak! Sampai di puncak kami terus ke Awana Skyway untuk naik kereta kabel. Harga untuk seorang rm12 bagi perjalanan pergi dan balik. Kira ok la kan. Walaupun aku tak pasti berapa jarak sebenar perjalanan kami tapi aku rasa agak jauh jugak. Naik turun dalam empat ke lima bukit dengan pemandangan hutan hijau diselubungi kabus-kabus halus. Nyaman!

Ni time balik. Atas tu Awana Skyway Genting Highland.






Oh ya, kami agak bernasib baik sebab pada hari tersebut ada event Fantastica 2. Seronok dapat tengok banyak persembahan manarik dari kumpulan penari, ahli silap mata dan persembahan clown. Rasa macam nak hentikan masa sebab macam tak puas berjimba hahaha. Boleh macam tu? Disebabkan kami tak nak turun lewat malam sangat jadi lepas maghrib teus je bertolak pulang. Bahayakan nak turun malam dalam keadaan yang licin sebab petang tu hujan. Dah, tu je aku nak cerita!


Event Fantastica 2



14 comments:

  1. aku penah naik sekali je skyway ni..menakutkan..aku suka lagi paking kete kat atas terus..leh lepak kat kereta sambil menikmati angin sejuk..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa..aku pn park kat atas terus. Tak tahu pulak boleh naik skyway tu dr bawah err. Kirenye tak payah park kereta kat atas pn takpe la ka

      Delete
  2. Replies
    1. Bole buat trip sesame la sya dgn payeh ni hehe

      Delete
    2. jom lah kita buat trip skali.. xpenah p jgk.. -_-

      Delete
  3. Replies
    1. Tk mmg fobia tmpat tinggi ke..post ritu jambatan sunway pun tulis gayat

      Delete
  4. lama dah tak naik genting,wuuu

    ReplyDelete
  5. aku pun takot naik skyway...

    tak pandang bawah tau!

    ReplyDelete
  6. best naik ni...aku suka je, gayat lak siap hulur tangan nak sentuh kabus. sejukkk. hehehe

    ReplyDelete
  7. Event fantastica buat aku sakit hati dengki.

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.