Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
ChuuMuqhlis

Tuesday, October 21, 2014

FRIM Canopy Walk

Kan dah cakap nak datang sini lagi! :D

Dua minggu berturut-turut aku buat aktiviti kat FRIM nih. Bukan apa mungkin sebab dah bosan, nak lari dari kebiasaan.. Balik-balik lepak shopping mall sampai. Boooooriiiiinggg. Tapi kali ni datang FRIM untuk try aktiviti Canopy Walk pulak.

Dari hari khamis lagi aku dah call FRIM untuk booking tiket masuk ke Canopy Walk. Senang je nak booking, korang kena emel nama, bilangan peserta dan tarikh korang nak booking tuh. Just in case takut tiket habis, sebab tu booking awal-awal. Lepas tu pihak FRIm akan reply emel korang untuk comfirmation. Dah siap! 

So...hari ahad baru-baru ni aku datang collect tiket dengan bayaran RM5 saje. Murah kan? Sila anggukkan kepala anda tanda setuju dengan saye. Heh. 

Tapi sebelum dapat naik Canopy Walk, kena mendaki dulu. Aku tak expect aku mendaki pada hari tu. Mungkin sebab dah lama sangat tak panjat bukit, sakit jugaklah hahah. Padahal ada uncle tuh lagi berusia tapi steady je. Aku syak mungkin uncle nih dah biasa turun naik kat sini. 

Lebih kurang 20 minit kot mendaki..emm ntah aku pun tak hengat. Baru sampai ke base canopy tuh. Taraaaaa~

Ni starting point untuk aktiviti Canopy Walk, FRIM

Posing sikit sebelum mulakan pejalanan lebih jauh

First check point hehe

Tak gayat poooonnn :D

Masa nak turun balik, kami ikut laluan yang berlainan dari laluan semasa naik. Ada air terjun..teruja je aku jumpa air terjun. Rasa macam nak berkubang je dalam tuh. Sejuk dan nyaman. ^^ 

Yeyy!!



6 comments:

  1. tumpang bangga dengan Chuu. akhirnya dapat juga cuba try test canopy walk...hip hip hoorayyy

    ReplyDelete
  2. hargai lah keindahan alam selagi ada peluang hihihi thats why kat europe mostly kedai tutup hari ahad supaya orang lebig buak aktiviti bebas macam ni.

    ReplyDelete
  3. murahhhnyeee... jalan kecik cmtu, agak seram jugak.. -,-

    ReplyDelete
  4. nice sharing. suka melawat tempat2 cmni. kena masukkan dalam list nim.

    btw followback sy kalo sudi. sy ni blogger baru http://kerusiburok.blogspot.com/ saje jalan2 cari idea nak tulis blog.

    ReplyDelete
  5. Aku gayat..Gayat..Gayat..Hahaha..

    ReplyDelete

Melalak itu indah.

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan Editted by Chuu Muqhlis. All Right Reserved.